KLM-fly i Amsterdam Schiphol-lufthavnen. (Foto: Sascha Porsche / Wikimedia Commons)

Nye kapacitetsudfordringer hos KLM i Amsterdam

I weekenden måtte KLM aflyse omkring 50 flyvninger til eller fra Amsterdam Schiphol Airport som følge af personalemangel. Det ramte afgangene med de færreste passagerer – herunder ruter til Danmark.

I slutningen af april og begyndelsen af maj var Amsterdam Schiphol Airport så udfordret, at lufthavnen gav flyselskaberne besked på at aflyse afgange for at kunne håndtere trafikgennemstrømningen.

I den forgangne weekend var der atter udfordringer, idet KLM måtte aflyse omkring 50 flyvninger til eller fra det store trafikknudepunkt. Det betød, at flere tusinde passagerer ikke kunne komme frem til deres destination. Det oplyser det hollandske luftfartsmedie luchtvaartnieuws.nl.

Søndag blev der aflyst omkring 44 flyvninger, og mandag er det 28 flyvninger svarende til 14 returflyvninger, der ikke kan gennemføres på grund af personalemangel.

Tidligere på måneden var det udfordringer i sikkerhedskontrollen i den hollandske storlufthavn, der var årsagen til aflysninger og trafikforstyrrelser, og nu forlyder det, at det er sygefravær hos KLM, der er skyld i weekendens aflysninger, der fortsatte ind i mandagen.

Tre danske ruter blev ramt
Hos franske Airjournal har man kigget nærmere på de mange aflysninger, der er koncentreret om en række europæiske destinationer, henholdsvis Aalborg, Aberdeen, Berlin, Billund, Bremen, Bruxelles, Düsseldorf, Genève, Genova, Hamborg, Krakow, København, London-Heathrow, Luxembourg, Manchester, Milano, München, Poznan, Prag, Stuttgart, Teesside og Zürich.

Det var den sene afgang fra Amsterdam til Aalborg søndag aften, der blev annulleret, hvorfor det natstoppende fly manglende mandag morgen kl. 06.30 fra Aalborg til Amsterdam.

Til og fra Billund måtte der aflyses en rundtur fra Amsterdam i løbet af lørdagen og mandagen, og en rundtur fra Amsterdam til København blev også annulleret mandag.

En talsperson fra KLM udtalte til lokale medier, at der var tale om et “kompliceret puslespil”, hvor KLM måtte vælge at aflyse flyvningerne med færrest passagerer til eller fra lufthavne, der betjenes med flere daglige rotationer.

Mange flyselskaber udfordret
Situationen hos KLM er ikke anderledes end hos mange andre flyselskaber, der også er plaget af ressourceknaphed som følge af den overraskende stærke efterspørgsel i kølvandet på coronapandemien.

Således meddelte British Airways for nylig, at man ville fjerne 10 procent af alle afgange i resten af sommertrafikprogrammet for at skabe en større robusthed i forhold til aflysninger og trafikforstyrrelser, og SAS har også valgt at fjerne 4.000 afgange fra juni til august af samme årsag.

 

Relaterede artikler:

SAS: “Uden fly kan vi ikke flyve”

Flyselskaber tvinges til aflysninger i Schiphol

Pilotmangel tvinger flyselskaber til at bruge busser