Nye Norwegian-ruter til ønskepartners hub

Norwegian åbner i denne uge fire ruter til San Juan i Puerto Rico. En destination, hvor Norwegians amerikanske ønskepartner er største operatør.

Med åbningen af fire atlantruter til Puerto Rico gør Norwegian nu igen indirekte kur til et amerikansk lavprisselskab. Kjos og Norwegian kan nemlig godt tænke sig en amerikansk samarbejdspartner, som passagererne kan flyve videre med, når de kommer til USA-lufthavne fra Europa ombord på Norwegians Boeing 787 Dreamliner fly.

Flyselskabet som Norwegian har bejlet til tidligere og nu gør det igen, er JetBlue.For næsten præcis to år siden – i november 2013 – var Norwegians topchef Bjørn Kjos ude med samme budskab. Dengang uden at det førte til noget. Nu er der løbet mere vand i åen. Norwegian har åbnet baser i USA samt øget sin tilstedeværelse på atlanttrafikken med ruter til Fort Lauderdale, Orlando, New York, Los Angeles, Oakland og Las Vegas.

Blød tilnærmelse
Fort Lauderdale, Orlando, New York er store JetBlue-lufthavne. Desuden åbner Norwegian i denne uge flyvninger fra Oslo, København, Stockholm og London Gatwick til San Juan i Puerto Rico. En lufthavn, hvor JetBlue er største operatør. Det er disse ruteåbninger, som af flere iagttagere bliver set som en “blød“ tilnærmelse fra Norwegians side.

Næste år åbner Norwegian desuden ruter fra Europa til Boston – der er en af JetBlues største fokuslufthavne – samt fra de caribiske øer Guadeloupe og Martinique til New York, Boston og Baltimore-Washington lufthavnen.

På tværs af skel
JetBlue er kendt for at samarbejde med adskillige selskaber på tværs af de traditionelle skel mellem lavprisselskaber og full service-selskaber. Således har JetBlue netop indledt et omfattende codeshare-samarbejde med Icelandair. Islændingene er en af Norwegians primære konkurrenter på trafikken mellem Europa og USA og ikke just et lavprisselskab i stil med Norwegian og JetBlue.