Norwegian Boeing 737-800 i Billund Lufthavn. (Foto: Norwegian/PR)

Nye Norwegian-vinterruter fra Jylland

Norwegian vil i det kommede vintertrafikprogram atter flyve fra Billund og Aalborg til Alicante, der igennem de senere år kun har været en sommerdestination.

Norwegian har tidligere været aktiv med spanske ruter fra det jyske marked, men for et par år siden blev Las Palmas og Alicante fjernet fra tidtabellen i vintermånederne fra både Billund og Aalborg.

Las Palmas er stadig ikke tilbage, men det kommer Alicante i stedet i vintertrafikprogrammet 2016/17. Norwegian har besluttet at flyve en gang ugentlig fra henholdsvis Billund og Aalborg. Fra Billund flyves hver torsdag kl. 20.30, hvilket er en ændring af tidtabellen i forhold til det nuværende sommertrafikprogram, hvor Alicante-flyet forlader Billund kl. 10.45. Fra Aalborg flyver der hver lørdag kl. 20.10.

Norwegian bliver i den kommende vinter alene om at betjene Alicante fra de to jyske lufthavne. Ryanair flyver i dag tre gange ugentligt fra Billund til Alicante, men vinterlukker fra slutningen af oktober måned.

“Vi har været rigtig tilfredse med efterspørgslen på Alicante-ruterne fra Aalborg og Billund, og mange rejsende har benyttet muligheden for at flyve med os til det sydlige Spanien. I takt med at vi udvider flyflåden med splinternye fly og dermed får mere kapacitet, kan vi tilbyde nye, spændende ruter fra Danmark samt videreføre ruter, som vi ser, at mange passagerer sætter pris på. Vi glæder os til at byde rejsende velkommen om bord på Alicante-ruterne og flyve dem ned til den spanske vintervarme,” siger informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

14 udenrigsafgange om ugen
Ruterne fra Alicante til de to jyske lufthavne betjenes med de velkendte 186-sæders Boeing 737-800 fly. Det er dog ikke fly fra Norwegian Air Shuttle (DY) i Norge, der flyver på ruten. Det er i stedet fly registreret hos Norwegian Air International (D8) i Irland, der har hjemme på den spanske base. I dag er 42 Boeing 737-fly fra Norwegian registreret i Irland, mens 57 har register i Norge.

I vintermånederne vil Norwegian samlet tilbyde 14 udenrigsafgange om ugen fra de jyske lufthavne. Billund Lufthavn sidder på ni af afgangene med seks ugentlige til Oslo, to til Barcelona og en til Alicante. Fra Aalborg Lufthavn flyves der to gange om ugen til London-Gatwick, to gange til Málaga samt en gang til Alicante.

 

Relaterede artikler:

Norwegian lukker Aalborg-rute

Ryanair udfordrer Mallorca-ruter fra Aalborg

Norwegian skærer ned i det jyske marked

Norwegian til Alicante fra Aalborg og Billund