Piloterne Halldór Guðfinnsson og Friðrik Ottesen samt Andra Geir Eyjólfsson, chef for teknisk afdeling i PLAY, i cockpittet på den første Airbus A321neo til det nye islandske lavprisflyselskab. Foto: PLAY

Nyt islandsk flyselskab har fået driftstilladelse

Det nye islandske lavprisflyselskab PLAY har fået sin driftstilladelse, og første Airbus A321neo lander i Island i juni. Selskabet kan samtidig præsentere sin første destination.

Inden længe kan islændingene sætte sig om bord på fly fra landets helt nye lavprisflyselskab.

PLAY har nemlig modtaget sin kommercielle driftstilladelse (AOC) af de islandske transportmyndigheder, og samtidig er første ud af tre Airbus A321-200neo snart klar til at indlede drift. Det meddelte selskabet søndag.

Første fly har fået registreringen TF-AEW og er fra flyleasingselskabet AerCap. Alle tre kommende PLAY-fly blev leveret til mexicanske InterJet i 2018, men selskabet gik konkurs i forbindelse med coronakrisen. Det islandske flyselskab får dermed tre helt nye fly i opstarten.

Planerne om PLAY blev præsenteret i november 2019, og håbet var at have første fly på vingerne i løbet af vinteren 2019/20. Coronapandemien kom imidlertid i vejen og spolerede planerne, men nu ser projektet ud til at blive realiseret. Tidligere ansatte fra WOW air og Air Atlanta Icelandic står bag PLAY.

London Stansted er første destination
TF-AEW befinder sig lige nu i USA – nærmere bestemt Houston – hvor det gennemgår vedligeholdelse. Snart skal flyet males i PLAYs røde farver, hvorefter det vil være letgenkendeligt.

Ifølge Simple Flying, der har talt med PLAY, vil det islandske flyselskab indlede operationer 24. juni 2021. Første flyvning er planlagt fra Keflavik International Airport ved Reykjavik til London Stansted. En endelig tidsplan er ikke fastlagt, og billetterne er endnu ikke sat til salg.

”I forhold til Storbritannien, så åbner vi til Stansted. Det er en lavprislufthavn, og det har tidligere fungeret godt. De islandske passagerer kender lufthavnen, og den fungerer godt,” siger Birgur Jónsson, administrerende direktør i PLAY.

PLAY vil ifølge direktøren tilbyde konkurrencedygtige priser, og flyselskabet vil være en vigtig tilføjelse til det islandske marked, lyder det.

Vil åbne rute til København
Mens London Stansted er første destination på rutekortet hos PLAY, vil der snart også blive sat billetter til salg til andre destinationer – herunder til en dansk.

Således er der også planer om at åbne en rute til Københavns Lufthavn. Airport Coordination Denmark har tidligere bekræftet over for CHECK-IN.dk, at PLAY har fået godkendt 434 slot-par i CPH i sommeren 2021 med forventning om én daglig ankomst og afgang med A321.

Herudover har PLAY også ambitioner om at åbne ruter til Berlin, Paris, Amsterdam, Barcelona, Alicante og Tenerife. Det nye islandske lavprisflyselskab har desuden øjnene rettet mod den amerikanske østkyst, hvortil der muligvis vil blive åbnet ruter i 2022.

Den første A321’er til PLAY ankommer til Island i begyndelsen af juni. De to øvrige fly vil efter planen lande hos selskabet i begyndelsen og midten af juli.

 

Relaterede artikler:

Nyt islandsk flyselskab sikrer sig kapital og fly

Nyt islandsk flyselskab har fået slots i CPH

Nyt islandsk flyselskab ser fordel i coronakrise