Nyt russisk ansigt i CPH

Russiske Ural Airlines får til maj debut i Københavns Lufthavn med en sommerrute til Ruslands fjerdestørste by.

Flyspotterne på Flyvergrillen kan godt begynde at glæde sig. Det samme kan de danske og københavnske turistorganisationer. For den 31. maj lander det første fly fra russiske Ural Airlines i Københavns Lufthavn og åbner selskabets nye sommerrute mellem København og Jekaterinburg. Det skriver CPHtraveller.

Dermed kommer et nyt russisk flyselskab til Københavns Lufthavn, ligesom der kommer flere af de stadig mere pengestærke russere til hovedstaden som turister.

Ural Airlines har sine rødder i Aeroflot og har base i netop Jekaterinburg. Byen er Ruslands fjerdestørste og flyvetiden til København er mere end fire timer.

I første omgang bliver der tale om en sommerrute, der vil blive opereret én gang om ugen fra 31. maj til 14. oktober. Ural Airlines vil benytte et Airbus A320-fly med 12 business class-sæder og 144 economy class-sæder på ruten. Det skal efter planen ankomme til CPH hver tirsdag kl. 09.50 og afgå igen en time senere.

Første i Skandinavien
Ural Airlines flyver årligt mere end fem millioner passagerer til og fra mere end 40 destinationer i Europa og Asien. I slutningen af maj åbner selskabet ikke bare en rute til Københavns Lufthavn, men også ruter til Lissabon og Helsinki. CPH bliver selskabets første destination i Skandinavien.

Ural Airlines har en flåde af 34 fly i Airbus A320-familien og yderligere 11 på vej. Desuden venter selskabet på at få leveret fem Airbus A330-langdistancefly.

Foto: Aldo Bidini / Wikimedia Commons