En Boeing 737-800 fra det polske charterflyselskab Enter Air, som skal lease et fly til Tel Aviv Air. (Foto: Bram Steeman, CC 2.0)

Nyt tysk start-up skal flyve fra Hamborg

Tel Aviv Air er navnet på et nyt tysk start-up-flyselskab, der har til hensigt at indlede flyvninger med en leaset Boeing 737 fra Hamborg til Tel Aviv i september.

Det skulle være nærliggende at tro, at et flyselskab med navnet Tel Aviv Air skulle have base i Israel.

Dette er dog ikke tilfældet for et tysk start-up, der har fået netop navnet Tel Aviv Air. Basen hedder nemlig Hamborg, og det nye flyselskab har til hensigt at gennemføre premiereflyvning til Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv allerede 19. september 2021. Sådan skriver selskabet på sin indtil videre sparsomme hjemmeside.

Tel Aviv Air har kun ruten til Tel Aviv på programmet. Ruten skal betjenes med en Boeing 737-800, der angiveligt kommer på leasing fra det polske charterflyselskab Enter Air. Flyet har 189 sæder – herunder 14 premium economy-sæder, hvor midterste sæde vil være frit.

Der vil være to ugentlige afgange året rundt, og billetterne skulle efter planen være solgt fra midten af juli. Der er dog endnu ikke offentliggjort billetpriser. Ifølge rejsemediet One Mile at a Time har Tel Aviv Air sat et ambitiøst mål om et salg på ni millioner euro (67 millioner kroner, red.) i det første regnskabsår.

I øjeblikket er der ingen direkte ruter mellem Hamborg og Tel Aviv, men El Al, Israir og easyJet flyver normalt alle på den fire og en halv time lange rute.

”Kender vores potentielle kunder rigtig godt”
Tel Aviv Air blev grundlagt i oktober 2020 af Shlomo Almagor og Paul Scodellaro. De oplyser, at optageområdet for ruten omfatter næsten 12 millioner mennesker i Hamborg, Slesvig-Holsten, Niedersachsen og Bremen. Herudover benytter flere danskere sig normalt også af ruteudbuddet fra Hamborg Lufthavn.

Omkring 6.000 jøder bosat i det nordlige Tyskland er blandt de vigtige kundesegmenter, der påtænkes at benytte ruten fra Hamborg.

”Vi kender landet, ruten og vores potentielle kunder rigtig godt,” siger Paul Scodellaro, der er tidligere salgschef hos rejsebureauet Germania.

Finansieringen af Tel Aviv Air skal være støttet og sikret af investeringspartneren Beteiligungsgesellschaft Hamburg (BTG) og Bürgschaftsgemeinschaft Hamburg (BG), der har specialiseret sig i opstartsoperationer.

Rute er stort aktiv for flere segmenter
Hamborg Lufthavn ser frem til, at Tel Aviv Air kommer i luften fra Terminal 1 med sin ene rute til den største israelske by.

”Vi er meget glade for at byde Tel Aviv Air velkommen i Hamborg Lufthavn. Flyforbindelsen mellem Hamborg og den israelske kystby Tel Aviv er et stort aktiv for turister, forretningsrejsende såvel som rejsende, der planlægger et familiebesøg. Vi ønsker Tel Aviv Air en god start i Hamborg Lufthavn,” siger Dirk Behrens, direktør for forretningsudvikling i Hamborg Lufthavn, ifølge Simple Flying.

Tiden vil vise, om Tel Aviv Air kommer i luften allerede til september, og om forretningsmodellen med kun én rute viser sig at være lønsomt for selskabet.

 

Relaterede artikler:

Easyjet udvider i Hamborg

Historisk flyvning til Tel Aviv

Eksprestog fra Hamborg til Frankfurt Airport