Opjustering fra easyJet

Det britiske lavprisflyselskab easyJet, der er den tredjestørste operatør i Københavns Lufthavn, opjusterer forventningerne til årsresultatet.

“Krise? – hvilken krise?“ Sådan kunne det lyde fra det britiske lavprisflyselskab easyJet, der netop har udsendt en redegørelse omkring forventningerne til resultatet for regnskabsåret 2011/12, der sluttede den 30. september.

Det er lidt andre toner end ved seneste kvartalsmeddelelse, der blev offentliggjort den 25. juli. Her udtrykte easyJet stor bekymring for eventuelle driftsforstyrrelser i forbindelse med De Olympiske Lege i London. Men trafikafviklingen forløb bedre end forventet, hvilket er årsagen til, at man nu har opjusteret forventningerne til årsresultatet.

Således forventes et resultat før skat på mellem ca.2,9 mia. kroner og 3,0 mia. kroner. Tidligere var resultatet skønnet til at ligge i niveauet omkring 2,6 mia. til 2,8 mia. kroner.

Stærk efterspørgsel efter OL
Ruterne til stranddestinationerne og et stort antal sene bookinger har været medvirkende til at forbedre resultatet. Omsætningen per sædekilometer steg med op til 5,5 procent, men grundet ubalancen mellem euroen og det britiske pund vil stigningen dog kun blive på mellem to og tre procent.

”EasyJet har haft en stærk performance denne sommer, hvilket har gjort det muligt for os at give vores aktionærer endnu et år med et godt resultat og vækst,“ siger easyJet´s topchef Carolyn McCall.

Hun forklarer, at efterspørgslen efter afslutningen af OL har været stærk, og i kombination med enforbedret styring af indtægterne samt en fortsatstreng omkostningskontrolkan easyJet levere dethøjeste bruttoresultat nogensinde. Det på trods af en stigning i brændstofomkostningerne på samlet 230 mio. britiske pund, eller det der svarer til mere end 2,1 mia. kroner.

I forhold til det nye regnskabsår 2012/13 forventer easyJet fortsat stigende brændstofomkostninger. Regningen til flybrændstof forventes at blive øget med et sted mellem 280 og 370 mio. kroner. Herudover forventer easyJet at skulle betale omkring 750 mio. ekstra i lufthavnsafgifter på grund af stigninger i taksterne i spanske og italienske lufthavne.

Tredjestørste selskab i CPH
EasyJet er i dag det tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn efter SAS og Norwegian. Årligt transporterer det britiske lavprisflyselskab op imod 1,1 mio. passagerer til og fra CPH.

I sidste uge åbnede easyJet en rute til Bristol. Det erden 11. rute fra lavprisfingeren CPH Go, som selskabet indtil videre er det eneste flyselskab, der benytter. Herudover flyver easyJet til Basel, Berlin, Genève, Lissabon, London-Gatwick, London-Stansted, Madrid, Manchester, Milano og Paris.