Orkanagtig storm ventes at forstyrre flytrafikken

Et stormlavtryk vil mandag middag ligge midt i Nordsøen og sende et område med orkan i middelvinden ind over Nordvesteuropa. SAS advarer om mulige forsinkelser og aflysninger.

Der er udsigt til forstyrrelser i morgendagens flytrafik som følge af en orkanagtig storm, der ventes at ramme Danmark i løbet af mandagen.

Ifølge DMI blev et lavtryk søndag eftermiddag dannet sydvest for Irland, og det har siden haft kurs mod nordøst under en voldsom uddybning. Mandag middag forventes lavtrykket at ligge midt i Nordsøen, hvor det vil sende vinde af orkanstyrke inde over et område, der ligger lige nord for Holland. Herefter bevæger vindområdet sig op mod Skagerrak og ind over Danmark.

London Heathrow-lufthavnen, der er Europas største, advarer mod alvorlige vejrforhold, der vil ramme det sydlige England og det nordlige Europa i løbet af mandagen, og den britiske storlufthavn forventer derfor forsinkelser og aflysninger. Samme melding kommer fra Amsterdam Schiphol Lufthavn, der også forventer driftsforstyrrelser som følge af mandagens storm.

SAS venter aflysninger
SAS oplyser søndag aften, at selskabet venter forsinkelser og mulige aflysninger som følge af forventningerne om storm og vanskelige vejrforhold i det nordlige og vestlige Europa.

I London-området vil alle togforbindelser til lufthavnene i Gatwick, Southend, Stansted og Luton blive annulleret fra søndag aften ved midnatstid og vil først blive åbnet omkring kl. 09.00 mandag formiddag. Herefter vil togene resten af mandagen køre med en reduceret fartplan. Det er frygten for væltede træer, der får de britiske jernbaneselskaber til at aflyse togdriften til lufthavnene.

Lufthavne og flyselskaber anbefaler i øvrigt de rejsende at undersøge trafiksituationen, inden man begiver sig til lufthavnen.