Passagerer i Oslo Lufthavn. (Arkivfoto: Avinor)

Oslo Lufthavn forventer stort rykind den 10. oktober

Det er efterårsferie i Norge, og det kommer til at kunne ses i landets lufthavne, hvor man alene i Oslo Lufthavn forventer fire dage med flere end 60.000 passagerer.

Der er udsigt til trængsel i Oslo Lufthavn søndag den 10. oktober. Den dag forventer Avinor, som er Norges statslige lufthavnsoperatør, at der går 65.621 passagerer gennem den største af de norske lufthavne.

Det er efterårsferien, der er forklaringen på de forventede høje passagertal. Høstferien, som den kaldes i Norge, holdes normalt i uge 40 eller 41, afhængig af hvor man bor. Nogle steder er ferien på en uge, andre steder er det bare to-tre dage.

Frem til 17. oktober, hvor efterårsferieugerne er forbi i denne omgang, forventer Avinor, at Oslo Lufthavn fire gange kommer over 60.000 daglige passagerer, og to gange forventes det, at lufthavnen er under 1.000 passagerer fra at krydse den grænse.

Lang til tallene fra 2019
Selvom over 60.000 passagerer lyder af meget, er det stadig lavt i forhold til det seneste normale år i 2019, hvor tallene lå på over 100.000 passagerer på de travleste efterårsferiedage.

”Trafikken er støt stigende i Avinors lufthavne, og meget tyder på, at ferie- og fritidsmarkedet er på vej tilbage. Vi forventer, at den 10. oktober bliver årets travleste dag, når det gælder rejser til udlandet,” siger direktør for trafikudvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

”Øgningen på udlandstrafikken er en indikation af, at rejselysten er på vej tilbage i befolkningen i takt med, at myndighederne letter på rejserestriktionerne globalt. Det finder vi glædeligt i Avinor, og vi er klar til at tage imod de mange rejsende,” siger Stine Ramstad Westbye, der er lufthavnsdirektør i Oslo lufthavn.

Tilbage til normale tilstande
Norge vendte lørdag den 25. september kl. 16.00 tilbage til en normal hverdag med øget beredskab, som det udtrykkes. Den dag og på det tidspunkt blev langt de fleste coronarelaterede restriktioner ophævet, ligesom den norske regering valgte at ændre på sine vejledninger, når det gælder rejser ud i verden.

 

Relaterede artikler:

CPH har mest fart på genopretningen

Størst fremgang i CPH blandt nordiske storlufthavne

Oslo Lufthavn bliver Nordens største i 2020