Terminal 1 i Københavns Lufthavn bruges i dag yderst sjældent. Foto: Andreas Krog.

Pendlere støtter åbning af lukket CPH-terminal

En gruppe af indenrigspendlere støtter forslaget om at genåbne Terminal 1 i CPH for charter- og indenrigsrejsende.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle mandag, så kan det danske flyselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia godt tænke sig at bruge den forladte Terminal 1 i Københavns Lufthavn til chartergæster, som kunne få en mindre stressfyldt start på deres ferie ved ikke at skulle stå i ofte lange køer foran lufthavnens centrale sikkerhedskontrol mellem Terminal 2 og Terminal 3 og derefter skulle zig-zagge mellem butikker og andre rejsende ud til deres fly.

I Terminal 1 ville chartergæsterne have deres egen sikkerhedskontrol og ganske kort gåafstand hen til gates’ene, som man i flere tilfælde kan se direkte fra den nu lukkede sikkerhedskontrol i Terminal 1. Den blev lukket i marts sidste år, da indenrigs- og udenrigstrafikken blev slået sammen i Terminal 2 og Terminal 3. Som CHECK-IN.dk kunne fortælle i sidste uge, så står Terminal 1 og i alt 11 gates i dag øde hen, mens der er stor trængsel i den øvrige del af lufthavnen.

Giver valgmuligheder
Thomas Cook Airlines Scandinavia er ikke alene om at ønske sig Terminal 1 genåbnet. Det samme gør SKAAL, der er en forening af flypendlere på ruten mellem Aalborg og København.

”Vi vil gerne have mulighed for at kunne gå ind via Terminal 1, da det giver os valgmuligheder i forhold til at komme ind og ud af lufthavnen,” siger formand for SKAAL, Henriette von Platen, til CHECK-IN.dk.

Hun henviser til, at der fra Terminal 1 ikke er langt hen til udlejningsbilerne og parkeringshus P1, der på grund af sin placering langt fra Terminal 2 og Terminal 3 er et af de mindst benyttede parkeringshuse i lufthavnen. Ved at kunne komme ind og ud af lufthavnen i både Terminal 1, 2 og 3 kan pendlerne bedre vælge den udgang, der passer dem bedst afhængig af hvordan de kommer til eller fra lufthavnen. Og da Norwegians Aalborg-fly ofte er placeret ved A-gates’ene i Terminal 2, så går den mest direkte vej derfra til P1 og udlejningsbilerne gennem Terminal 1.

Stor glæde af sammenlægning
I Aalborg Lufthavn har direktør Søren Svendsen også været meget optaget af at sikre de indenrigsrejsende ordentlige forhold i Københavns Lufthavn efter sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken. Han ser frem til at CPH etablerer det særlige indenrigsspor i den centrale sikkerhedskontrol, som lufthavnen for nyligt lovede de ville gøre.

Hvis det kommer til at fungere ordentligt, så ser Søren Svendsen ingen grund til at genåbne Terminal 1 for indenrigsrejsende. De ankommende passagerer fra Aalborg til København har nemlig stor glæde af sammenlægningen, pointerer lufthavnsdirektøren.

”Vi glæder os til at de får åbnet et indenrigsspor. For vores passagerer er det nemlig et rigtig godt produkt at lande i Terminal 3 eller Terminal 2 ved siden af udenrigsflyene og tæt på metroen. Desuden er loungerne ved udgangen til Finger C og Finger A gode steder at vente,” påpeger Søren Svendsen.

 

Relaterede artikler:

Flyselskab vil have Terminal 1 i CPH genåbnet

På stille tur tilbage til fortiden

Minister til CPH: Lav det indenrigsspor hurtigst muligt

CPH investerer mindre end europæisk konkurrent

Opmanding af CPH-kontrol lader vente på sig

SAS: CPH ved at blive lavpris-knudepunkt

Flyselskaber: Store kapacitetsproblemer i CPH

CPH overvejer indenrigsspor i sikkerhedskontrol

CPH retter op på fejlagtige tidsmålinger