Airbus A320-200neo fra SAS. (Foto: SAS | Facebook)

Politianmeldelse mod SAS

SAS er i lighed med 10 andre flyselskaber blevet politianmeldt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens for ikke at efterleve påbud om refundering af flybilletter. “Vi er overraskede,” lyder det fra SAS.

Så gik den ikke længere for SAS. Selvom selskabet fik en frist på yderligere 30 dage i forhold til 10 andre flyselskaber, der 10. december 2020 skulle afrapportere, om man havde efterlevet Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens påbud om at refundere ubrugte flybilletter, så har redegørelsen ikke været tilfredsstillende.

Derfor har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i dag anmeldt SAS til politiet for manglende overholdelse af det påbud, der blev udstedt den 13. oktober 2020.

“Styrelsen har i den forbindelse lagt vægt på, om det er lykkedes at tilbagebetale ubrugte flybilletter i henhold til de frister, som er meddelt i styrelsens påbud. Det er nu op til anklagemyndigheden at vurdere styrelsens indstilling om at rejse tiltale mod SAS,” hedder det i en pressemeddelelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Er overrasket
SAS oplyser, at man i Danmark i dag har færdigbehandlet 99,8 procent af alle sager, og indtil videre har SAS tilbagebetalt over fem milliarder svenske kroner til 2,2 millioner kunder.

“SAS respekterer naturligvis Trafikstyrelsen beslutningen, selvom vi er overraskede. Vi beklager, at vi ikke nåede målet fuldt ud og dermed ikke har været i stand til at overholde myndighedens deadline,” skriver fungerende pressechef Alexandra Lindgren Kaoukji fra SAS Danmark i en mail.

Lufthansa slipper for politianmeldelse
Tidligere er Aegean Airlines, Air France, Brussels Airlines, easyJet, KLM, Norwegian, Ryanair, TAP Portugal, Thai Airways og Vueling blevet politianmeldt, mens Lufthansa og SAS fik en længere frist til at redegøre for forholdene.

Men Lufthansa har tilsyneladende klaret frisag.

“Styrelsen har vurderet, at der ikke er grundlag for at politianmelde Lufthansa,” bekræfter man.

Andre selskaber vurderes løbende
Selvom det kun er 11 ud af 12 flyselskaber med påbud, der er blevet politianmeldt, betyder det ikke, at resten af flyselskaberne, der flyver i eller til og fra Danmark, kan gå fri.

“For alle flyselskaber, som styrelsen modtager klager over, gælder det, at styrelsen løbende vurderer, hvorvidt der skal udstedes påbud eller om et flyselskab skal politianmeldes,” understreger Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Blandt de 20 største flyselskaber i Københavns Lufthavn i 2020 er der 11 selskaber, der ikke fået påbud; henholdsvis Atlantic Airways, Austrian, British Airways, DAT, Emirates, Icelandair, Pegasus, Qatar Airways, SWISS, Turkish Airlines og Wizz Air.

 

Relaterede artikler:

10 flyselskaber politianmeldt

SAS har firedoblet behandling af refusionssager

Transportministeren: Grænser for tålmodighed