Første ankomst med Czech Arilines OK510 i Aarhus Lufthavn (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Prag-rute er vendepunktet

Med åbningen af en ny rute fra Aarhus Lufthavn til Prag, mener lufthavnens direktør, at man nu har nået vendepunktet.

Torsdag den 11. maj kunne Aarhus Lufthavn tage imod det første fly fra Czech Airlines på den nye sæsonrute til Prag, der vil bliver opereret med fire ugentlige afgange.

ATR72-500 flyet fra det tjekkiske flyselskab ankom rettidigt kl. 09.05 til den østjyske lufthavn, hvor administrerende direktør Peter Høgsberg sammen med den tjekkiske ambassadør i Danmark, Jiří Brodský og borgmester Claus Wistoft fra Syddjurs Kommune, stod klar til at modtage flyet og sidenhen klippe snoren, inden de første passagerer fra Aarhus skulle gå om bord.

Omkring 15 passagerer var med på flyet fra Prag, mens det var et udsolgt fly med 64 sæder, som blev sendt afsted fra Aarhus med forventningsfulde rejsende, der formentlig havde udsigt til at holde bededagsferie i den tjekkiske hovedstad.

Nye ruter og udbygning
Lufthavndirektør Peter Høgsberg var i det sædvanlige optimistiske hjørne, da han holdt en tale for inviterede gæster i forbindelse med åbningen af ruten.

“Denne nye rute til Prag er vendepunktet for Aarhus Lufthavn. Indtil nu har vi annonceret seks nye destinationer i år, og den første starter i dag. For at sætte seks nye destinationer i perspektiv, så er det 100.000 årlige passagerer, vi taler om. Det vil sige, at det er en vækst på 25 procent i forhold til det, som vi kommer fra, og det kan vi egentligt være godt tilfredse med,” sagde Peter Høgsberg.

Indvielse af Czech Airlines-ruten fra Aarhus til Prag. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Hvis man skal tro lufthavnsdirektøren, er der udsigt til mange nye ruter og en mulig opgradering af lufthavnens faciliteter.

“Dette er kun starten. Som det ser ud lige nu, så er Davids ordrebog (ruteudviklingschef David Surley, red.) tætpakket, selvom der stadig er plads til mere. Vi kan vente os mange ting herfra. Der ligger rigtig mange spændende planer, som vi ikke kan dele med jer endnu, da bestyrelsen stadig arbejder med renovering og ombygning af lufthavnen. Men der sker utroligt meget i denne lufthavn i øjeblikket,” lød et fra den østjyske lufthavns direktør.

A319 på fem afgange
På den nyåbnede rute til Prag har Czech Airlines indsat et kapacitetsmix, hvor der i hovedparten af sæsonen er to ugentlige afgange med ATR42-fly, der har plads til 48 passagerer samt to afgange om ugen med 64 sæders ATR72-fly.

Men ifølge ruteudviklingschef David Surley har Czech Airlines allerede opgraderet med Airbus A319-fly på fem afgange i løbet af sæsonen, hvor første afgang allerede er den 26. maj. Dermed vil der blive plads til 134 passagerer – heraf otte på Business Class – på disse udvalgte afgange.

Prag-ruten stopper automatisk ved udgangen af sommertrafikprogrammet den 28. oktober, hvorefter Czech Airlines vil vurdere, om den skal genoptages i sommeren 2018.

I 2015 og 2016 rejste henholdsvis 10.301 og 10.755 passagerer mellem Billund og Prag, da Czech Airlines opererede ruten fra den internationale vestdanske lufthavn.

Fotos fra ruteåbningsreceptionen er tilgængelige på vores Facebook-side.

 

Relaterede artikler:

Czech Airlines justerer kapacitet på ny Aarhus-rute

Ny rute fra Aarhus Lufthavn til Holland

Ryanair åbner ny rute fra Aarhus Lufthavn

Aarhus får ny rute til Prag

Czech Airlines åbner to ruter fra Billund