Primera Air Boeing 737. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Primera Air fortsætter ekspansion

Dansk-lettiske Primera Air vil udvide sit palette af sommerruter fra Stockholm Arlanda. Fornylig annoncerede selskabet lignende ekspansioner i to danske lufthavne.

Først var det Stockholm Arlanda. Så var det Københavns Lufthavn. Derefter Billund Lufthavn. Og nu er det så igen i Stockholm Arlanda, at det dansk-lettiske flyselskab Primera Air annoncerer en betydelig oprustning i sommeren 2017 fra, som en del af Primera Airs strategiske forretningsudvikling.
Primera vil i sommeren 2017 fra slutningen af marts have 13 ruter fra Stockholm Arlanda-lufthavnen.

Selskabet vil have fem ugentlige afgange fra Stockholm Arlanda til Malaga i Spanien samt tre ugentlige afgange til Alicante, Barcelona, Palma de Mallorca, Rom og Milano samt to ugentlige afgange til Chania på Kreta. Derudover vil selskabet flyve en gang om ugen til Dubrovnik i Kroatien, Faro i Portugal, Almeria i Spanien, Lissabon i Portugal, Ponta Delgada på Azorerne og Lamezia Terme i Italien.

“Vores kunder sætter pris på komfort og enkelhed, det er derfor vi ønsker at tilbyde dem det bedste: forbedrede tidsplaner til 13 solrige feriedestinationer, laveste priser, prime afgangstider og kun vigtigste lufthavne. Med vores nyligt lancerede sommer flyvninger, vi er glade for at udvide vores hjemmemarked og tilbyder overkommelige og let sommer gateways,” siger vicedirektør for salg og markedsføring hos Primera Air, Anastasija Visnakova.

20 ugentlige flyvninger
Primera Air udvider sit udbud af sommerruter fra Billund Lufthavn fra 10 destinationer i 2016 til 14 destinationer næste år.

De fire nye destinationer bliver Lissabon i Portugal, græske Kalamata, Ponta Delgada på Azorerne og den spanske ferieby Alicante. De tre førstnævnte får én ugentlig flyvning fra Billund, mens der bliver to ugentlige flyvninger til Alicante.

Derudover øger Primera Air betjeningen af de to eksisterende ruter fra Billund til Chania på Kreta og Palma de Mallorca. Chania-ruten går fra to til tre ugentlige flyvninger, mens Mallorca-ruten går fra tre til fire ugentlige flyvninger.

Yderligere otte destinationer beholder i sommeren 2017 samme antal flyvninger med selskabets Boeing 737-800 og Boeing 737-700 fly som det har været tilfældet i 2016. Det er blandt andet ruterne til Barcelona, Málaga, Nice og Faro, hvor betjeningen forbliver uændret.

Fra Københavns Lufthavn vil Primera næste sommer betjene i alt 10 destinationer med 20 ugentlige flyvninger med Boeing 737-700 og 737-800 fly.

Selskabet vil have én daglig forbindelse til Málaga alle ugens dage mod kun to ugentlige flyvninger i den netop overståede sommersæson. Næste år vil selskabet også have flyvninger til Barcelona og Palma de Mallorca tre gange om ugen. De to ruter blev i år betjent henholdsvis en og to gange om ugen. Derudover vil selskabet flyve en gang om ugen til Faro på Portugals Algarve-kyst, Kalamata, Chania og Rhodos i Det Græske Øhav, Antalya i Tyrkiet, Varna i Bulgarien og Ponta Delgada på Azorerne. Kalamata og Ponta Delgada er nye destinationer, som selskabet ikke fløj til i år.

Ruterne til Málaga og Palma de Mallorca fra København vil åbne i marts 2017, mens de øvrige ruter vil følge i måneden efter.

To ekstra fly
Selskabets flåde består af otte Boeing 737-800 og 737-700 Next Generation fly. Flyselskabet opererer 3-4 fly fra Danmark, to i Sverige, en hver i Finland og Island og et fly er lejet ud til andre operatører på det såkaldte ACMI marked. Primera Air vil tilføje to fly i 2017 på baggrund af øget efterspørgsel.

Billetterne til ruterne sælges på normal vis på Primera Air’s hjemmeside og via diverse søgemaskiner. På nogle af flyvningerne, kommer kunderne kommer dog til at dele pladsen i flyet med gæster fra en stribe charterrejsearrangører. som Primera Air flyver for. Der er nemlig tale om, at Primera Air også sælger overskydende pladser på nogle af de faste charterflyvninger.

Primera Air startede med at sælge overskudspladser som ”fly-only” billetter i 2013. I dag er det muligt at flyve med selskabet fra både København, Billund og Aalborg Lufthavn, men hovedparten af flyvningerne er rene ruteflyvninger uden kontraherede sæder fra charterarrangørerne.

Blanding af charter- og rutefly
Primera Air er et dansk-lettisk flyselskab med islandske ejere. For bare få år siden var alle selskabets otte Boeing 737-fly registreret på dansk OY-register og blev opereret på selskabets danske driftstilladelse. Nu er seks af de otte fly blevet flyttet til en driftstilladelse i Letland sammen med selskabets administration og operationscenter. Primera Air har dog stadig en dansk driftstilladelse og to fly på dansk register. Det ene er leaset ud til britiske Jet2.com.

Flyselskabet indgår i Primera Travel Group, der består af større rejsearrangører i Sverige (Solresor), Danmark (Bravo Tours), Norge (Solia og Norway Tours), Finland (Matkavekka/Lomamatkat) samt Island (Terra Nova, Iceland Tours og Heimsferdir). Koncernen er en blanding af charter- og rutefly for rejsearrangører, mindre rejsebureauer og private.

 

 

Relaterede artikler:

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air udvider i CPH

Primera Air øger på rutemarkedet

Primera Air lancerer ny hjemmeside og nye produkter

Primera Air: To nye fly på vej

Primera Air udvider rute-tilbud

Charterselskab går rutevejen