Primera Air i Aalborg Lufthavn. (Arkivfoto: Aalborg Lufthavn)

Primera Air udvider fra Aalborg Lufthavn

I sommeren 2017 vil Primera Air øge antallet af afgange fra Aalborg Lufthavn til de populære spanske destinationer.

Det dansk-lettiske flyselskab Primera Air fortsætter sin oprustning i de skandinaviske lufthavne. Tidligere har selskabet meldt ud om flere afgange fra Stockholm, København og Billund i det kommende sommertrafikprogran, og nu er turen kommet til Aalborg Lufthavn.

Herfra vil Primera Air øge beflyvningen af Málaga fra en til tre ugentlige afgange, mens Palma de Mallorca får to ugentlige afgange mod en ugentlig afgang i den forgangne sommer.

I forvejen flyver Primera hver fredag sommeren igennem til de græske ferieøer Kreta (Chania) og Rhodos.

“Vi er glade for at kunne tilbyde et bedre produkt til vores kunder i  Aalborg fra sommeren 2017. Med denne forbedrede flyveplan til Malaga og Mallorca er det muligt at vælge alt fra en hurtig weekendtur til en lang ferie til disse fantastiske destinationer,” siger Anastasija Visnakova, der er vicedirektør for salg og marketing hos Primera Air.

Konkurrence med Norwegian
Den svækkede efterspørgsel til Tyrkiet kommer de spanske destinationer til gode. Derfor er der sandsynligvis også gode muligheder for at sælge den ekstra kapacitet ud af den nordjyske lufthavn, selvom Norwegian i dag flyver på begge ruter.

Norwegian flyver hver lørdag til Palma de Mallorca, mens selskabet flyver en rundtur til Málaga på tirsdage, torsdage og søndage. Primera Air kommer til at flyve onsdag og lørdag til Mallorca, mens der flyves til Malága på onsdage, fredage og søndage.

Begge selskaber benytter fly af typen Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer hos Primera Air og 186 passagerer i Norwegians version. Det betyder, at de to selskaber vil udbyde tilsammen 753 sæder om ugen på ruterne til Mallorca, mens Málaga får en ugentlig kapacitet på 2.250 sæder.

Dermed er der i 2017 udsigt til en væsentlig forbedring af trafiktallene i forhold til 2016. I årets første 10 måneder har 25.135 passagerer rejst på ruterne mellem Aalborg og Málaga, mens 9.629 har taget turen frem og tilbage til evigt populære Mallorca.

 

Relaterede artikler:

Primera Air fortsætter ekspansion

Billund får også glæde af Primera-ekspansion

Primera Air udvider i CPH

Ny rute fra Aalborg til Málaga

Primera udbyder flybilletter på flere charterflyvninger