Qatar Airways vil åbne 10 nye ruter

Qatar har netop åbnet en rute til den australske hovedstad Canberra, og Doha-flyselskabet vil annoncere 10 nye ruter i 2018,. En nordisk lufthavn kan være iblandt.

Et af verdens mest ekspansive flyselskaber er Qatar Airways, der netop har åbnet en rute fra Doha direkte til Canberra, der er Australiens hovedstad.

Men selskabet har langt flere planer. Udover tidligere annoncerede nye ruter til Pattaya (Thailand), Penang (Malaysia) og Thessaloniki og Mykonos i Grækenland samt Cardiff i Wales, har det mellemøstlige flyselskab planer om at åbne ruter til yderligere 10 destinationer i løbet af 2018.

Det oplyste koncernchef Akbar al Baker fra Qatar Airways ved et pressemøde i forbindelse åbningen af Canberra-ruten.

De mange ruteåbninger sker blandt andet for at udnytte den kapacitet, der er blevet til overs efter en blokade, der blev iværksat i begyndelsen af juni sidste år på initiativ fra Egypten, Bahrain, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Indtil videre har Qatar Airways ved flere lejligheder wetleaset de de mange ledige Airbus A320-fly til eksempelvis British Airways i forbindelse med det britiske flyselskabs mixed-fleet konflikt med kabinepersonalet sidste år, mens de også er blevet benytte til at hjemtage et stort antal passagerer i forbindelse med konkursen i Monarch Airlines.

10 nye ruter
I 2018 skal flyene imidlertid i luften for at tjene penge til Qatar Airways, og fra næste måned vil Doha-flyselskabet begynde at sætte navne på de 10 destinationer, der skal på rutekortet i 2018.

Qatar Airways har da heller ikke ligget på den lade side i 2017, hvor der blev åbnet i alt 11 nye ruter.

Der er allerede mange gætterier i diverse luftfartsfora, og det er specielt nye europæiske destinationer, der tiltrækker sig interesse, Der nævnes eksempelvis Glasgow, Edinburgh, Belfast, Leeds-Bradford og London-Southend på De Britiske Øer.

Der er også både bud på Luxembourg, Stuttgart, Lissabon, Málaga og Toulouse. Endelig er Norden og Baltikum repræsenteret via spekulationer i Bergen, Stavanger, Gøteborg og Riga som nye Qatar Airways-destinationer, og skulle der tilføres et “wildcard” her, kunne det også være Billund.

Qatar Airways forventer i øvrigt at komme ud af 2017 med et underskud, da blokaden har kostet mange penge, idet det er veludviklede og overskudsgivende ruter, som man har været nødt til at opgive.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways med kurs mod røde tal

Qatar Airways øger til 114 Norden-flyvninger om ugen

Qatar Airways del af luftbro på mindst 19 fly

British Airways vil låne Qatar Airways-fly

Qatar-rute til lille regional lufthavn