Qatar Airways køber sig ind i Kinas største flyselskab

Fem procent af aktiekapitalen i China Southern Airlines er blevet overtaget af Qatar Airways, der herefter har ejerinteresser i fem luftfartskoncerner.

Mens Abu Dhabi-baserede Etihad Airways ikke har haft succes med sin akkvisitionsstrategi, ser det noget anderledes ud med Qatar Airways.

Nu har Doha-flyselskabet atter haft pengepungen oppe, og denne gang er det China Southern Airlines, der er genstand for investeringen. I en pressemeddelelse bekræfter Qatar Airways, at man 28. december 2018 har indgået en aftale om at købe et større antal A-aktier og H-aktier i det kinesiske flyselskab. Tilsammen svarer aktiekøbet til omkring fem procent af aktiekapitalen i China Southern Airlines, der er Kinas største flyselskab.

“China Southern Airlines er et af de mest prestigefyldt flyselskaber på det kinesiske hjemmemarked og en vigtig markedsaktør i verden med et stort potentiale for samarbejde i fremtiden. I betragtning af de komplementære styrker og ressourcer i både China Southern Airlines og Qatar Airways er der muligheder for et samarbejde og opbygge et langsigtet forhold på en måde, der vil bringe fordele til kunderne hos begge selskaber,” siger Akbar Al Baker, koncernchef i Qatar Airways.

Store interesser i oneworld-selskaber
China Southern Airlines, der har hovedkvarter i Guanghou, transporterer årligt omkring 130 millioner passagerer, og ved årsskiftet forlod det store kinesiske flyselskab SkyTeam-alliancen og har allerede indgået flere nye samarbejder med selskaber i oneworld-alliancen, hvor også Qatar Airways hører til.

Qatar Airways bliver i stigende grad en dominerende aktør i oneworld, idet selskabet allerede ejer 20 procent af IAG, der er moderselskab for British Airways og Iberia, 10 procent af latinamerikanske LATAM, 49 procent af Air Italy samt 9,99 procent af Cathay Pacific.

“Investeringen er en klar demonstration af Qatar Airways´ fortsatte engagement i at forbinde rejsende på tværs af alle verdenshjørner på en måde, der er meningsfuld og praktisk,” understreger Akbar Al Baker.

 

Relaterede artikler:

Italiensk Qatar-selskab ekspanderer voldsomt

Qatar Airways øger ejerandelen i Cathay Pacific

Qatar Airways køber 10 procent af Oneworld-selskab

Qatar Airways tager endnu en bid af IAG