Boeing 777-200LR fra Qatar Airways.

Qatar Airways stjæler rekord fra Emirates

Når Qatar Airways i slutningen af året åbner en non-stop rute fra Doha til Auckland, vil Emirates ikke længere have verdens længste flyrute.

Der bliver i disse år slået en række rekorder i luftfarten. Det handler især om, hvilket flyselskab, der kan tilbyde den længste flyrute i verden. Denne disciplin er blevet aktuel efter, at fly- og motorproducenterne til stadighed udvikler flytyper, der er mere økonomiske og har en længere rækkevidde.

I begyndelsen af måneden overtog Emirates rekorden fra australske Qantas, der siden november 2014 havde rekorden med ruten fra Sydney til Dallas. Men Emirates kunne med en ny rute fra Dubai til Auckland overhale det australske flyselskab, da et Airbus A380-fly for nylig tilbagelagde den 14.200 kilometer lange tur fra De Forenede Arabiske Emirater til New Zealand.

Flyvetiden fra Dubai til Auckland er planlagt til 16 timer og fem minutter, men flyvningen den modsatte vej vil tage 17 timer og 20 minutter. Selvom premiereflyvningen foregik med Airbus A380-fly, vil Emirates fast betjene ruten med Boeing 777-200LR.

Hos Emirates er man klar over, at en flyvetid på over 17 timer er lang tid i forhold til passagerkomfort, og selskabet er da også klar til at gøre, hvad det er muligt for at reducere flyvetiden.

“Emirates vil benytte fleksible flyveruter, der kan variere fra dag til dag, hvor vi drager fordel af halevind og forsøger at undgå modvind for at reducere tiden i luften,” siger en talsmand for selskabet ifølge CNN.

Flyrejse på 17 og en halv time
Emirates får dog kun lov at have rekorden frem til den 3. december i år. Her kommer Qatar Airways til at snuppe rekorden for næsen af konkurrenten.

Denne dag åbner Qatar Airways sin nye rute fra Doha til Auckland, og afstanden der skal tilbagelægges mellem de to lufthavne er 14.530 kilometer.

Flyvetiden fra Doha er fastsat til 16 timer og 20 minutter, mens returflyvningen fra New Zealand tager en time og 10 minutter længere. Qatar Airways vil ligesom Emirates benytte Boeing 777-200LR på det, der fremover ser ud til at blive verdens længste rute.