SAS Bombardier CRJ900 i Vilnius Airport (Foto: Renatas | CC 3.0)

Regional Jet øger SAS-produktion med 50 procent

SAS udvider samarbejdet med estiske Regional Jet fra de nuværende 10 til fremover 15 fly. De fem nye CRJ900-fly skal stationeres i Tallinn og Vilnius.

Irske CityJet og estiske Regional Jet er de to største regionale wetlease-leverandører til SAS, og nu udvides samarbejdet med sidstnævnte, der er ejet af Nordica sammen med polske LOT.

Regional Jet skal fremover beskæftige yderligere fem 90-sæders Bombardier CRJ900 for SAS, og der vil blive baseret tre fly i Tallinn og to fly i Vilnius fra slutningen af marts næste år. I forvejen opererer Regional jet otte ATR 72-600 og to CRJ900 fra baser i Danmark og Sverige.

“Vi har valgt Regional Jet som en af vores strategiske partnere til outsourcet produktion på baggrund af deres evne til at møde vores krav om sikkerhed, punktlighed, regularitet og servicekoncept. Regional Jet modsvarer vores krav på en meget professionel måde,” siger Mikael Wångdahl, der er direktør for ekstern produktion i SAS.

30 fly ved udgangen af 2020
Regional Jet overtog i august 2017 på en seksårig aftale den regional produktion, som Jet Time havde haft for SAS. Fra dette tidspunkt opererede Regional Jet fire ATR 72-600, og dette antal er løbende blevet udvidet til de i alt 10 fly, der i dag flyver i SAS-farver.

Det illustrerer samtidig, at Regional Jet har været igennem en hastig udvikling, idet flyselskabet blev etableret i begyndelsen af 2016 og i dag opererer 12 Bombardier CRJ700/900 og syv ATR 72-600. Med den nye SAS-aftale og introduktionen af Embraer E195-fly – for en endnu ukendt kunde – forventer Regional Jet at beskæftige 30 fly ved udgangen af 2020.

“Jeg er virkelig imponeret over, hvordan det er lykkedes organisationen at udvikle så meget ny forretning på så kort tid og med et præstationsniveau, der ligger over branchegennemsnittet. Vi er nu kommet over niveauet for kritisk masse, hvilket gør os til en meget konkurrencedygtig, fleksibel og bæredygtig regional kapacitetsoperatør,” siger svenske Jan Palmer, der er administrerende direktør for Regional Jet.

I dag har Regional Jet 450 ansatte, hvor 90 er placeret i administrationen i Tallinn, mens 360 piloter og kabinepersonale er spredt ud på baserne i Tallinn, Vilnius, København, Billund, Aarhus, Stockholm og Warszawa.

 

Relaterede artikler:

Markant omsætningsvækst hos SAS-leverandør

SAS og Flybe stopper samarbejdet

Nordica overvejer at købe LOT ud af Regional Jet

Vanskelig debut for ny SAS-leverandør

Estere overtager SAS-produktion fra Jet Time