Hamburg Airport

Renoveringsarbejde i Hamborg Lufthavn

I de næste syv måneder skal forplads 1 i Hamborg Lufthavn renoveres. Det betyder, at mange fly vil blive fjernparkeret, hvorfor flyselskaberne anmoder passagererne om at møde op i god tid.

Hamborg Lufthavn har i denne uge igangsat et større anlægsarbejde, der først ventes afsluttet i 2020. Hele forplads 1 skal have nyt betonunderlag, og renoveringen vil komme til at ske i 10 faser, mens lufthavnen er i fuld drift.

Det forventes at komme til at give nogle mindre forstyrrelser. Første etape med renoveringen af de første 59.000 kvadratmeter af et samlet areal på 330.000 kvadratmeter finder sted ved den sydlige del af forplads 1, der støder lige op til terminalbygningen.

I den forbindelse har SAS meddelt selskabets kunder, at passagererne frem til den 16. september skal forvente at blive kørt i bus mellem fly og gate, og det vil samtidig tage længere tid at få indchecket bagage ud til flyet. Derfor lukker gaten allerede 20 minutter før afgang, og indcheckning skal være afsluttet allersenest 45 minutter før flyets afgangstid.

I den næsten syv måneder lange første fase af renoveringsperioden vil hovedparten af flyene blive fjernparkeret på forplads 2.

Renoveringsarbejde rummer stor udfordring
Det eksisterende betonunderlag på forpladsen er mellem 40 og 60 år gammelt, og inden for få år ville det ikke være muligt at benytte underlaget, hvis der ikke skete en renovering.

Derfor har lufthavnen igangsat det store anlægsprojekt, der har en budgetramme på 120 mio. euro, hvilket svarer til omkring 900 mio. danske kroner.Efter renoveringen er det planen, at det nye underlag skulle holde i de næste 25 år.

“Vi betragter den omfattende renovering af forpladsarealet som en investering i fremtiden. Flyene vil fremover være i stand til at manøvre bedre og mere støjsvagt på det nye underlag. At vi skal gennemføre arbejdet over flere år, mens lufthavnen er i drift, er en stor udfordring for helt vores team. Men vi forsøger at begrænse generne for flyoperationerne mest muligt,“ siger Michael Eggenschwiler, der er administrerende direktør i Hamborg Lufthavn.

Renoveringsarbejdet i lufthavnen i kombination ved det omfattende igangværende vejarbejde på motorvej A7 mellem Flensborg og Hamborg kan muligvis gøre det mindre attraktivt for syddanske rejsende at benytte Hamborg Lufthavn, så længe begge anlægsarbejder står på.

Hamborg Lufthavn er den femtestørste lufthavn i Tyskland, hvor 15,6 mio. passagerer sidste år rejste gennem den nordtyske lufthavn.