Blue Air Boeing 737-400 (Foto: Yoyoyo / Wikimeda Commons)

Rumænere kommer til CPH

Rumænske Blue Air åbner næste år en ny rute mellem Bukarest og København.

Den anden dag i juni næste år vil et nyt haleror blande sig med de andre i Københavns Lufthavn, når det rumænske flyselskab Blue Air indvier sin nye rute mellem Rumæniens hovedstad Bukarest og København.

Blue Air vil flyve tre gange om ugen på mandage, onsdage og fredage med et af deres Boeing 737-400-fly med 162 sæder. SAS er i øjeblikket eneste selskab på ruten med to ugentlige flyvninger med Airbus A320.

Endnu flere ruter
Blue Air ser store muligheder i København som destination.

“Vi har haft kig på det danske marked i et stykke tid, og vi er nu klar til at påbegynde flyvninger til en af Europas mest spændende hovedstæder. Med et stort opland, en stærk økonomi og et pulserende byliv er København i vore øjne en oplagt første destination i Danmark, og vi håber at udvide med endnu flere ruter i den kommende tid. Det er en vigtig styrkelse af vores position på det nordiske marked”, siger Tudor Constantinescu, kommerciel direktør i Blue Air.

I Københavns Lufthavn er man omvendt begejstret for at få styrket forbindelsen til Bukarest.

“Bukarest er en spændende destination både for forretningsrejsende og turister. Vi kan se, at der især er efterspørgsel blandt svenske rejsende, og at der er mange af vores rejsende, der i dag flyver indirekte. De kan fremover vælge mellem endnu flere afgange og dermed få kortere rejsetid”, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Første skandinaviske rute
Blue Air flyver til mere end 70 destinationer i 12 europæiske lande. I juni i år åbnede selskabet sin første skandinaviske rute, da man begyndte at flyve til Stockholm Arlanda-lufthavnen. Det 12 år gamle selskab havde i 2015 flere end to millioner passagerer og forventer at passere 3,2 mio. passagerer i år. Selskabet har omkring 25 fly fordelt over det meste af Boeing 737-serien. Således har selskabet både 737-300, -400, -500, -700 og -800 i sin flåde. Flere af selskabets fly har tidligere fløjet for SAS, Norwegian og Lufthansa.

Bukarest ligger i den sydøstlige del af Rumænien ved bredden af floden Dâmboviţa. Byen har eksisteret siden midten af 1400-tallet og blev landets hovedstad i 1862. I dag har byen små 2 mio. indbyggere. I de senere år har byen oplevet et økonomisk og kulturelt boom, og flere og flere turister rejser til byen.

 

 

Relaterede artikler:

Rumænsk flyselskab til Skandinavien