Ryanair åbner fra Billund til Mallorca

Selvom Ryanair har skruet ned for blusset i Billund Lufthavn i vinterhalvåret, har selskabet et stort program for sommeren 2011. Tirsdag offentliggjorde det irske lavprisflyselskab en ny rute fra Billund til Palma de Mallorca. En rute der vil blive opereret i direkte konkurrence med Cimber Sterling.

Da Ryanair reducerede voldsomt i vinterfartplanen på ruterne til de jyske lufthavne i Billund og Aarhus, var der mange der dømte selskabet ude for bestandigt. Det er ingenlunde tilfældet.

Som det ser ud i øjeblikket, vil Ryanair i sommerfartplanen 2011 flyve til i alt 13 destinationer fra Billund Lufthavn.

Således kunne det irske lavprisflyselskab tirsdag offentliggøre etableringen af en rute fra Billund til Palma de Mallorca med start den 27. marts.

Ruten vil blive opereret to gange ugentligt på torsdage og søndage. Dermed får Cimber Sterling direkte konkurrence, idet selskabet i højsæsonen flyver tre gange ugentligt mellem Billund og Palma på tirsdage, fredage og lørdage. I ydersæsonen flyves der kun på lørdage.

“Ryanair glæder sig over at kunne offentliggøre denne nye rute med to nye ugentlige afgange fra Billund til Palma de Mallorca. Vi er glade for at vores danske passagerer nu vil have et endnu større udvalg at vælge imellem til deres sommerferie i 2011,“ siger Elina Hakkarainen, der er nordisk salg- og marketingchef for Ryanair.

Allerede den 18. februar åbner Ryanair en ny rute fra Billund Lufthavn. Det er til den spanske ferie-ø Tenerife, hvor der vil være to ugentlige afgange på mandage og fredage.

Ryanair´s sommerfartplan fra Billund Lufthavn ser herefter således ud:

Alghero (28MAR11)
Alicante (helårsrute)
Edinburgh (01MAR11)
Girona-Barcelona (helårsrute)
London-Stansted (helårsrute)
Málaga (helårsrute)
Malta (28MAR11)
Milano-Bergamo (01MAR11)
Palma de Mallorca (27MAR11)
Pisa (27MAR11)
Rom (helårsrute)
Tenerife (18JAN11)
Trapani (27MAR11)

Ryanair flyver også i sommersæonentil Aarhus Lufthavnfra London-Stansted, Girona-Barcelona, Málaga og Oslo-Rygge.

Grafik: Ryanair har flyver indtil videre til 13 destinationer fra Billund Lufthavn i sommerfartplanen 2011.