Ryanair i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Ryanair åbner ny CPH-rute til Italien

Ryanair vil fra marts næste år flyve mellem Københavns Lufthavn og en by på Italiens østkyst. Inden længe kommer selskabet med hele sit CPH-program for sommeren 2017.

Danskere med hang til Italien får fra 28. marts næste år en ekstra mulighed for at komme billigt til pastaen og pizzaens hjemland. Den dag åbner Ryanair nemlig en ny rute fra Københavns Lufthavn til byen Pescara på Italiens østkyst ud til Adriaterhavet.

Det irske lavprisselskab vil flyve to gange om ugen på ruten og starter ud med at tilbyde billetter til 229 kroner per vej i april og maj næste år. De er på salg indtil på tirsdag.

Annonceringen af den nye Pescara-rute er en form for forpremiere på hele Ryanairs sommerprogram af ruter til og fra Københavns Lufthavn. Et program, som snart vil blive lagt frem, og som blandt andet vil bestå af helt nye ruter. De vil supplere en stor del af Ryanairs nuværende CPH-ruter. Ryanair vil sandsynligvis også nedlægge ruter, som ikke har klaret sig så godt i denne sommersæson.

Populær badeby
Pescara har omkring 125.000 indbyggere og er den største by i regionen Abruzzo. Byen er et af de vigtigste centre for økonomi, handel og turisme i området langs Adriaterhavet. Med sine mere end 20 km lange kyststrækning er Pescara desuden en populær badeby om sommeren og byen har et stort udvalg i butikker.

Ryanair kommer til at flyve til Abruzzo Airport, der ligger omkring fire kilometer fra centrum af Pescara. Lufthavnen havde 613.000 passagerer sidste år og har 11 ruter. De syv af dem betjenes af Ryanair, mens Alitalia, Mistral Air, Wizz Air og vandflyselskabet European Coastal Airlines står for de øvrige ruter. Canadiske Airtransat havde i flere år en rute mellem Pescara og Toronto i Canada.

Basen består
Ryanair havde egentlig besluttet til oktober at nedlægge sin lille base i Abruzzo Airport i protest mod en passagerafgift, som Italien ønskede at hæve. Men for to uger siden valgte den italienske regering at droppe disse planer. I den forbindelse antydede Ryanairs topchef, Michael O’Leary, overfor italienske medier, at basen i Abruzzo-lufthavnen sandsynligvis ville bestå – uden dog at love det med sikkerhed.

Men med annonceringen af ruten til Københavns Lufthavn fra marts næste år, så har Ryanair indirekte bekræftet, at basen består. Ryanair har nemlig, som det formentlig er mange bekendt, ikke længere base i Københavns Lufthavn.

Ikke være med til
Selskabet åbnede en base i CPH i marts sidste år, men lukkede den knap fire måneder senere. Det skyldtes, at en række fagforeninger gjorde klar til at blokere selskabets operationer i Københavns Lufthavn efter at selskabet havde tabt en sag i Arbejdsretten om indgåelse af overenskomster. Retten havde slået fast, at fagforeningen Flyvebranchens Personale Union (FPU) var i sin gode ret til at kræve overenskomst for de ansatte piloter og kabineansatte på basen i København.

Det ville Ryanair ikke være med til. Og med udsigten til konflikt, så valgte selskabet at lukke basen. I stedet betjenes selskabets ruter til og fra Københavns Lufthavn med fly, der er stationeret i andre europæiske lufthavne.

 

 

Relaterede artikler:

Nyt italiensk lavprisflyselskab opkaldt efter Hemingway

Ryanair er nu Italiens største flyselskab