Ryanair etablerer base i Københavns Lufthavn

På et pressemøde i København har Ryanair i dag offentliggjort, at selskabet vil gøre sit indtog i den danske hovedstadslufthavn med ruter til blandt andet London, Milano og Warszawa. Til næste forår åbner selskabet base i CPH Go.

Ryanair har netop på et pressemøde i København offentliggjort, at selskabet åbner ruter fra Københavns Lufthavn til i første omgang London, Milano og Warszawa. Der vil i første omgang blive tale om 28 ugentlige afgange.

Ruterne starter op den 26. marts, hvor der vil blive to daglige afgange til London-Luton, en daglig afgang til Milano (Bergamo) samt en daglig afgang til Warszawa (Modlin).

Samtidig med ruteåbningerne vil Ryanair etablere en base med i første omgang et fly, og i løbet af 2015 vil der blive tilføjet yderligere tre fly til basen. Fra vinteren 2015/16 vil det irske lavprisflyselskab tilbyde 130 ugentlige afgange fra CPH. Ryanair vil holde til i lavprisfingeren CPH Go, hvor også easyJet og Transavia hører hjemme.

Det forklarede Ryanairs kommercielle direktør David O´Brien på et velbesøgt pressemøde på Hilton Copenhagen Airport Hotel.

“Ryanair er begejstrede over at kunne offentliggøre vores nye base i København fra marts 2015, hvor vi til at begynde med vil have tre nye lavprisruter til London, Milano og Warszawa og 10 yderligere ruter vil blive offentliggjort i starten af næste år. Ryanair vil basere et Boeing 737-800 fly i København fra marts 2015 og yderligere tre fly senere på året,“ siger David O´Brien.

I første omgang regner Ryanair med at nå op på en million passagerer årligt i Københavns Lufthavn, hvilket vil gøre det irske lavprisflyselskab til en betydelig aktør.

Ryanair oplyser at billetpriserne starter ved 149 kroner.