Ryanair hilses velkommen i Malmø-Sturup lufthavnen. (Arkivfoto: Swedavia)

Ryanair fortsætter oprustning i Malmø

Med etableringen af en ny rute fra Malmø-Sturup lufthavnen til Pisa kommer Ryanair nu op på fem ruter fra den sydsvenske lufthavn. Initiativet bedømmes fortsat til at være et strategisk indspil for at lægge pres på Københavns Lufthavn.

I Københavns Lufthavn har lavprisfingeren CPH Go nu rundet sit første år og 1 million passagerer. Det er sket meddet britiske lavprisflyselskab easyJet som eneste operatør i den nye lavprisfacilitet.

Men der er plads til flere selskaber, idet CPH Go teoretisk set har en kapacitet på op til 6 millioner årlige passagerer.

Et af de selskaber, der gerne vil ind i CPH Go er Ryanair. Men vilkårene har ikke været attraktive nok for selskabet, hvorfor der endnu ikke er noget konkret på dette område.

I mellemtiden opruster Ryanair i Malmø-Sturup lufthavnen. I løbet af 2011 har Ryanair åbnet ruter fra Malmø til London-Stansted samt sæsonruterne til Alicante og Málaga.

Til foråret kommer en ny rute til Wroclaw i Polen. og samtidig har Ryanair netop meddelt, at Pisa vil blive den femte destination fra den sydsvenske lufthavn.

Presses fra både vest og øst

Således kan Københavns Lufthavn i stigende grad mærke, at det irske lavprisflyselskab øger sin etablering øst og vest for den danske hovedstadslufthavn.

Med en massiv tilstedeværelse i Billund Lufthavn samt ruter fra Aarhus Lufthavn og Malmø-Sturup er der sendt et klart signal fra Ryanair til Københavns Lufthavn, om at selskabet etablerer sig i alternative lufthavne indenfor lufthavnens sekundære optageområde, hvis ikke kravene på sigt kan imødekommes.

Ryanairs satsning skal da også ses som et angreb på trafikpotentialet fra Københavns Lufthavn, som mange sydsvenskere typisk benytter som afrejselufthavn.

“Vore svenske passagerer rundt omkring i Skåne får nu et endnu større udvalg, når der skal planlægges ferierejser,“ siger Elina Hakkarainen, der er Ryanairs salg- og markedsføringsansvarlige i Norden.