Ryanair-fly i Stockholm Arlanda Airport. (Foto: Daniel Asplund, Swedavia)

Ryanair gør klar til “det stockholmske blodbad”

Ryanair annoncerede onsdag, at selskabet fra næste sommer øger fra to til fire basefly i Stockholm-Arlanda. Dermed bliver der øget konkurrence til SAS og Norwegian, men også til Eurowings.

Der er lagt op til en særdeles varm sommer i Stockholm Arlanda Airport, der har tiltrukket nye flyselskaber, der vil udfordre både SAS og Norwegian.

Ryanair kunne onsdag officielt fejre åbningen af en ny base i den svenske storlufthavn med i alt to fly og 23 nye ruter, herunder indenrigsruter til både Gøteborg, Malmø og Skellefteå. Her stopper det ikke, for det irske lavprisflyselskab indsætter yderligere to fly på den nye base i Arlanda, når sommertrafikprogrammet træder i kraft den 27. marts 2022.

Det betyder, at Ryanair åbner yderligere 10 internationale ruter samt to indenrigsruter. Dermed kommer selskabet op på 35 ruter næste sommer. Ryanair vil blandt andet flyve til Luleå samt til Visby på Gotland. Til sidstnævnte destination kommer selskabet i konkurrence med Air Leap, BRA, Norwegian og SAS, hvorfor der er udsigt til prisfest, når konkurrencen intensiveres yderligere.

“Det er med stor glæde, at vi byder Ryanair velkommen til Arlanda samt deres fortsatte ekspansion på det svenske marked. Flyselskabets 12 nye ruter til spændende destinationer i Europa, herunder to indenrigsruter, er en vigtig tilføjelse og et supplement til det eksisterende udbud i vores lufthavn,” siger Charlotte Ljunggren, der er salg- og marketingdirektør hos Swedavia.

Øger presset på Norwegian og SAS
De 10 nye internationale ruter går til Brindisi, Beziers, Chania (Vestkreta), Korfu, Palma de Mallorca, Poznan, Rom-Fiumicino, Venedig, Wroclaw og Zadar. 

På fire af disse ruter flyver Norwegian i forvejen, mens SAS trafikerer tre af ruterne. Til Rom og Mallorca vil Ryanair ikke alene møde SAS og Norwegian som konkurrenter, men Lufthansa-datterselskabet Eurowings har også meldt sin ankomst på disse ruter.

Det hænger sammen med, at Eurowings har annonceret en base med fem fly til åbningen i foråret 2022. Med fem basefly fra Eurowings og fire fra Ryanair er der derfor lagt op til et rent blodbad, når etablerede aktører som SAS og Norwegian bliver udfordret.

De to indtrængende lavprisflyselskaber kommer næste sommer til at udbyde i omegnen af 300.000 sæder per måned, og det kan komme til at få en stor betydning prissætningen i markedet.

 

Relaterede artikler:

Transavia satser yderligere i Stockholm

Officielt: Eurowings åbner stor base i Stockholm

Ryanair åbner 21 ruter fra Stockholm Arlanda