Ryanair straffer Spanien med masselukning af ruter

Øgede spanske lufthavnsafgifter får Ryanair til at lukke 36 ruter fra Spanien og i alt aflyse knap 650 ugentlige afgange. Det kan bane vejen for selskabets entré i Københavns Lufthavn.

Europas største lavprisselskab, Ryanair, er ikke bange for at tage konsekvensen, hvis tingene ikke går som de gerne vil have det. En fordobling af de spanske lufthavnsafgifter og en mislykket aftale med myndighederne på De Canariske Øer om fordelagtige vilkår for Ryanairs operationer, får selskabet til at tage konsekvensen.

Til november vil i alt 36 ruter ud af Spanien blive lukket. Fire fra Barcelona, 11 fra Madrid og 21 fra lufthavnene Las Palmas, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura på De Canariske Øer. Samtidig reduceres antallet af ugentlige afgange på 78 ruter. Samlet set vil Ryanair reducerer sine spanske operationer med knap 650 ugentlige afgange.

Ryanair flyver fra Aarhus og Billund til Barcelona og fra Billund til Tenerife, men ingen af disse ruter vil blive lukket.

Indtog på Amager
Det fremgår ikke præcis fra hvilken dato rutelukningerne får effekt. Blot at det bliver fra november. Som CHECK-IN.dk skrev fornylig, så har Ryanair søgt om 215 slots til 34 ruter fra Københavns Lufthavn fra den 28. oktober. Hvis Ryanair vælger at gøre sit indtog på Amager kan det være med noget af den kapacitet, som bliver ledig efter nedlukningerne i Spanien. Ryanair må dog være forberedte på, at den danske fagbevægelse også vil være på barrikaderne i Københavns Lufthavn.

Ryanair fik også tildelt københavnske slots til vintersæsonen 2010/2011, men valgte ikke at udnytte dem. Selskabet har ikke tradition for at operere fra primære lufthavne som Kastrup, men gjorde en enkel undtagelse, da man i 2010 åbnede en base i Barcelonas El Prat-lufthavn.

Easyjet har tidligere annonceret, at de lukker deres base i Madrid.

Ryanair vil fra november lukke disse ruter:

Barcelona – East Midlands
Barcelona – Hamburg
Barcelona – Leeds/Bradford
Barcelona – Trieste
Fuerteventura – Cork
Fuerteventura – Edinburgh
Fuerteventura – Frankfurt Hahn
Fuerteventura – London Luton
Lanzarote – Eindhoven
Lanzarote – Karlsruhe/Baden-Baden
Lanzarote – Santander
Lanzarote – Valencia
Lanzarote – Valladolid
Lanzarote – Zaragoza
Las Palmas – Bratislava
Las Palmas – Karlsruhe/Baden-Baden
Las Palmas – Liverpool
Las Palmas – Pisa
Las Palmas – Santander
Las Palmas – Shannon
Las Palmas – Zaragoza
Madrid – Almeria
Madrid – Ancona
Madrid – Bari
Madrid – Cagliari
Madrid – Dusseldorf
Madrid – Eidnhoven
Madrid – Frankfurt
Madrid – Girona
Madrid – Manchester
Madrid – Poznan
Madrid – Verona
Tenerife – Doncaster
Tenerife – Knock
Tenerife – Porto
Tenerife – Zaragoza