Ryanair Boeing 737-800 (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ryanair tavs om nye CPH-ruter

Ryanair har kun søgt om start- og landingstilladelser i Københavns Lufthavn til de tre annoncerede ruter. Men lavprisflyselskabet har en trumf i ærmet samt muligvis en rute til Napoli på vej.

Da Ryanair for nylig kunne annoncere Københavns Lufthavn som selskabets 70. base, blev sløret løftet for tre nye ruter med opstart den 26. marts.

Her vil Ryanair flyve to gange dagligt til London-Luton samt en gang dagligt til Milano-Bergamo og Warszawa-Modlin. Men med planer om fire fly på den danske base, vil Ryanair i begyndelsen af det nye år annoncere yderligere 10 ruter fra Københavns Lufthavn.

Indtil videre holder det irske lavprisflyselskab kortene tæt ind til kroppen. Således er der blot foretaget slotansøgninger til de tre førnævnte ruter samt en rute til London-Stansted.

Sidstnævnte kan dog vise sig, at være en kommerciel sløring af en ny destination, der skal beflyves dagligt fra København. Den ansøgte slot har rutenummer FR7406/FR7405 med ankomst i CPH kl. 15.25 og afgang kl. 15.50.

Kilder tæt på Københavns Lufthavn bekræfter, at Ryanair ikke vil etablere en rute til Stansted, hvorfor spekulationerne kan starte i forhold til, hvilken anden destination man ønsker at betjene med en daglig eftermiddagsafgang. Det kunne angiveligt være Amsterdam-Schiphol, idet det irske lavprisflyselskab rygtes at være tæt på en aftale med den hollandske storlufthavn.

Rute til Napoli kan være på vej
Fra den seneste rygtestrøm forlyder det, at Ryanair har søgt slots i Napoli til en rute med København som destination. Det irske lavprisflyselskab har i forvejen en base i den syditalienske lufthavn.

Det er den generelle forventning, at Ryanair vil flyve fra København til de populære feriedestinationer i Spanien, Italien og Frankrig, men også til udvalgte storbyer i Europa.

På storby-listen vil Barcelona, Paris-Beauvais, Bruxelles, Madrid, Manchester og Rom være gode bud på mulige Ryanair-destinationer fra den danske hovedstadslufthavn.

Ryanair indleder baseåbningen i slutningen af marts med 28 ugentlige afgange, men inden udgangen af 2015 ventes det irske lavprisflyselskab at operere flere end 100 ugentlige afgange fra København.