Ryanair tilbage i Malmø-Sturup

Noget kunne tyde på, at det irske lavprisflyselskab Ryanair i første omgang har opgivet Københavns Lufthavn. Selskabet har besluttet at vende tilbage til Sturup-lufthavnen ved Malmø med lavprisruter til Málaga og Alicante.

Der bliver i sommersæsonen 2011 konkurrence fra uventet kant til Cimber Sterling og Norwegian. Efter næsten fire års fravær er Ryanair nu tilbage i Malmø-lufthavnen ved Sturup og er klar til at erobre markedsandele fra de selskaber, der i dag flyver fra Københavns Lufthavn.

Det er ikke første gang, at Ryanair flyver til den sydsvenske lufthavn. Fra 2005 og frem til efteråret 2007 var Ryanair repræsenteret med flere ruter til Malmø-Sturup, men trak sig pludseligt ud i oktober måned 2007, angiveligt p.g.a. uenighed omkring takststrukturen i lufthavnen.

Herefter fløj Sterling Airlines i en kort periode i løbet af 2008 – og før selskabets senere konkurs – Malmø til bl.a. Alicante, Barcelona, Firenze, London og Nice.

Ryanairs tilbagevenden til Malmø-Sturup betyder, at der vil blive udbudt en årlig kapacitet på 60.000 sæder på nye ruter til Alicante og Málaga. Ruten til Alicante får opstart den 30. juni og vil operere to gange ugentligt på torsdage og lørdage. Málaga-ruten starter den 3. juli og vil blive trafikeret hver søndag.

“Ryanair er glade for at kunne støtte svensk turisme gennem de nye ruter fra Malmø. Svenske rejsende får nu adgang til yderligere to spændende lavpris-destinationer i den kommende sommer,“udtaler Elina Hakkarainen, der er nordisk ansvarlig for salg- og markedsføring hos Ryanair.

I Københavns Lufthavn ser man med sindsro på de nye ruteåbninger hos Ryanair i den sydsvenske lufthavn. “Vi mener ikke, at Ryanair hverken er kommet længere væk eller tættere på CPH ved at åbne to ruter til Syderuopa. Men Ryanair er til enhver tid velkommeni Københavns Lufthavn på lige vilkår med alle andre,“understreger pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavn.