Boeing 737-800 fra Ryanair i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Ryanair vil gøre et nyt forsøg med Barcelona fra CPH

Det lykkedes ikke Ryanair at etablere ruten fra København til Barcelona sidste forår, men nu vil selskabet gøre et nyt forsøg fra slutningen af oktober i år. Det sker i konkurrence med Norwegian, SAS og Vueling.

Oprindeligt var det planen, at Ryanair skulle have startet en rute fra København til Barcelona ved indgangen til sommertrafikprogrammet 2023, men ruten blev lidt mere end en måned før start pludselig fjernet igen.

Nu ser det dog ud til, at det irske lavprisflyselskab gør et nyt forsøg, og det skal ske i vintertrafikprogrammets 2024/25, hvor Ryanair fra den 29. oktober vil flyve fire gange ugentligt fra CPH til El Prat- lufthavnen ved den catalonske regionshovedstad.

Det fremgår af en opdatering fra den altid velunderrettede Sean M., der følger flyselskabernes forberedelser til nye ruter gennem adgang til værktøjer, hvor det er muligt at se tidtabeller, før ruter og afgange bliver lagt til salg i GDS-systemerne og på de respektive flyselskabers hjemmeside.

Ikke til salg endnu
Ruten er endnu ikke lagt til salg på Ryanairs hjemmeside, men Barcelona står opført som mulig destination fra København, så det er givetvis lige oppe over.

Hvilke ugedage, der skal flyves på, er endnu uklart, men da ruten oprindeligt blev annonceret til sommeren 2023, var det planen, at der skulle flyves på mandage, tirsdage, torsdage og lørdage efter en såkaldt flydende tidtabel med varierende afgangstidspunkter afhængig af ugedagen.

Med opstart den 29. oktober ligger det dog allerede fast, at tirsdag er en af ugedagene.

28 afgange om ugen
Når ruten som ventet bliver en realitet i vinteren 2024/25, skal Ryanair i direkte konkurrence med både Norwegian, SAS samt det spanske lavprisflyselskab Vueling, der er en del af IAG-koncernen.

Norwegian vil flyve hele ni gange om ugen i det kommende vintertrafikprogram, mens SAS står til at betjene ruten med fire ugentlige afgange, som det ser ud lige nu.

Vueling, der har hovedkontor og selskabets største base i El Prat-lufthavnen, har planlagt 11 ugentlige afgange i den kommende vinter, hvorfor der samlet bliver fire flyselskaber og i alt 28 afgange om ugen til Barcelona.

 

Relaterede artikler:

Syvende italienske Ryanair-rute fra København

Norwegian vil åbne baser i Barcelona og Riga

Tre nye Ryanair-ruter fra Danmark til Spanien