Ryanairs koncernchef Michael O´Leary (t.v.) og Ukraines minster for infrastruktur, Volodymyr Omelyan t.h.. (Foto: Ryanair)

Ryanairs Ukraine-ruter er afsløret

Ryanair åbner til efteråret 15 ruter til to lufthavne i Ukraine, og der er en skandinavisk rute iblandt. Det er anden gang, at Ryanair vil forsøge sig i Ukraine.

Den 15. marts sidste år blev der afholdt et pressemøde i Kiev med deltagelse af Ryanairs kommercielle direktør David O´Brien samt Ukraines minister for infrastruktur, Volodymyr Omelyan.

På pressemødet blev der præsenteret fire nye Ryanair-ruter til Kiev fra Eindhoven, London-Stansted, Manchester og Stockholm-Skavsta. Planen var at ruterne skulle åbne til vintertrafikprogrammet 2017/18, men sidenhen kom der grus i maskineriet. Ryanair valgte i juli at trække sig, da selskabet mente, at Kiev-Boryspil lufthavnen forskelsbehandlede flyselskaberne ved at give Ukraine International Airlines bedre betingelser.

Nu er stridighederne tilsyneladende bilagt, og for få dage siden kunne Ryanairs topchef Michael O´Leary sammen med den ukrainske minister atter præsentere nye ruter til Ukraine.

Begejstret minister
I mellemtiden er der blevet skruet op for ambitionerne, for Ryanair vil nu etablere 10 ruter til Kiev samt fem ruter til Lviv i det vestlige Ukraine.

Stockholm-Skavsta er blevet genvalgt, så der stadig bliver en Ryanair-rute fra Skandinavien til Kiev. Herudover vil Ryanair flyve til den ukrainske hovedstad fra baserne i Barcelona, Bratislava, Gdansk, Krakow, London-Stansted, Poznan, Vilnius, Warszawa og Wroclaw. Til Lviv flyves der fra Düsseldorf-Weeze, Krakrow, London-Stansted, Memmingen og Warszawa.

Dermed planlægges der 32 ugentlige rotationer til Kiev og 14 til Lviv. Det vil ifølge Ryanair skønsmæssigt bidrage med 800.000 passagerer om året.

Ukraines minister for infrastruktur, Volodymyr Omelyan, havde fundet de store ord frem i forbindelse med præsentationen af Ryanairs entré.

“Ryanairs entré i Ukraine er den vigtigste begivenhed for landets luftfartsindustri i mere end 20 år. Europas største lavprisflyselskab vil begynde at flyve til Boryspil International Airport og Lviv Danylo Halytski International Airport. For ukrainerne betyder det muligheden for at rejse billigt og sikkert. For landet betyder det udvikling af luftfartsindustrien og de regionale lufthavne. For erhvervslivet peger det mod et frit og konkurrencepræget marked med ‘fair play’ regler,” lød det fra ministeren.

Ruterne åbner i slutningen af oktober i år, og Ukraine bliver det 36. land, der kommer til at modtage fly fra Ryanair.

 

Relaterede artikler:

Ukrainere reducerer kapacitet på uåbnet CPH-rute

Nyt selskab på Kiev-rute til København