SAS Airbus A320 i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen)

Sådan flyver SAS i tilfælde af strejke

SAS har offentliggjort et trafikprogram for onsdag den 29. juni, hvor halvdelen af afgangene fra Københavns Lufthavn kan blive berørt af strejken. Der vil kunne gennemføres omkring 100 flyvninger fra og til CPH.

En strejke blandt op imod 1.000 piloter i SAS Scandinavia kan bryde ud den 29. juni fra midnatstid, hvis det ikke lykkes SAS Pilot Group og SAS at blive enige om en ny overenskomst og langsigtede sparemål som en del af SAS FORWARD-planen. 

De afgørende møder i mæglingen mellem parterne blev indledt mandag kl. 10.00 i Stockholm, og dermed blev nedtællingen igangsat med blot 38 timer til at nå frem til en aftale.

I løbet af mandagen har SAS offentliggjort et trafikprogram for de kommende dage, hvor det er muligt at se, hvilke afgange der forventes at blive berørt af en eventuel strejke, og hvilke afgange der forventes at blive gennemført.

SAS opererer med tre statuskategorier for operationerne fra den 29. juni. Flyvningen kan enten være “aflyst”, “sandsynligvis aflyst, hvis strejken indtræffer” eller “planlagt”.

Rammer langdistanceruterne
SAS Scandinavia har allerede aflyst eller forventer at aflyse 92 flyvninger fra og til Københavns Lufthavn. Det drejer sig først og fremmest om de interkontinentale ruter til Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco og Washington.

Herudover vil flyvninger til populære storbyer som Barcelona, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Milano samt de fleste flyvninger til Stockholm og Oslo også blive aflyst.

Der vil også være aflysninger med SAS Scandinavia til traditionelle feriedestinationer som Bologna, Chania (Kreta), Firenze, Gazipasa (Alanya), Málaga, Nice, Palermo, Rhodos og Split.

Halvdelen af CPH-flyvninger kan gennemføres
Derimod forventes et ligeså stort antal flyvninger gennemført ved hjælp af de nye datterselskaber SAS Connect og SAS Link samt eksterne leverandører som irske CityJet og estiske Xfly.

SAS Connect forventes at gennemføre 16 rundture fra København til Alicante, Athen, Bruxelles, Gdansk, Manchester, Milano, Palma de Mallorca, Rom, Stavanger og Venedig. Herudover er der planen at flyve fire gange til London-Heathrow og to gange til Amsterdam.

Hos SAS Link er der i øjeblikket blot ét fly i drift, og ved hjælpe af dette vil der kunne gennemføre en rundtur fra CPH til henholdsvis Bergen og Paris-CDG.

Xfly ventes at kunne sikre seks rundture til Aalborg samt to til henholdsvis Aarhus og Hamborg, Herudover vil der også blive gennemført afgange til og fra henholdsvis Gdansk og Gøteborg.

Endelig kan CityJet kan levere i alt 16 rundture til blandt andet Amsterdam, Bergen, Berlin, Dubrovnik, Düsseldorf, Geneve, Hamborg, Palanga, Stavanger, Stockholm, Trondheim, Zürich og Ålesund.

Mulighed for fri ombooking
SAS har på forhånd valgt at tilbyde fri ombooking for de passagerer, der er bekymret for, at deres fly kan blive påvirket af den mulige pilotstrejke.

Betingelsen er dog, at flyvningen ikke er aflyst, og at afrejsedatoen ligger mellem den 26. juni og 3. juli 2022. Herudover skal billetten være købt og udstedt den 23. juni eller tidligere via SAS’ egne salgskanaler og vil kunne ombookes til samme destination og i samme serviceklasse.

Den fri ombooking gælder for alle flyvninger opereret af SAS Scandinavia, SAS Link, SAS Connect samt underleverandørerne airBaltic, CityJet og Xfly, så længe der flyves på SK-rutenummer.

Endelig gør SAS opmærksom på, at hvis der er tale om en charterflyvning med SAS, der har rutenummerserien SK7000-SK7999, så skal de rejsende kontakte rejsearrangøren.
 

Relaterede artikler:

Op imod 100 aflysninger i første skoleferieweekend

Mange SAS-afgange berøres ikke af eventuel strejke

SAS-piloterne sender strejkevarsel