Airbus A321LR fra SAS. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

SAS åbner rute fra Aalborg til New York

Fra slutningen af april vil SAS flyve tre gange om ugen fra Aalborg Lufthavn til Newark-lufthavnen ved New York. Dermed får Vestdanmark den første oversøiske rute nogensinde.

Allerede i 2016 luftede den daværende Norwegian-topchef Bjørn Kjos muligheden for at starte flyvninger fra Aalborg til New York i 2017 eller 2018, når selskabet modtog de nye Boeing 737 MAX-fly.

Sådan kom det ikke til at gå, og i stedet bliver det SAS, der kommer til at tilbyde den første oversøiske rute fra Vestdanmark, som bliver en direkte rute fra Aalborg Lufthavn til Newark Liberty International Airport ved New York.

Som Check-in.dk skrev i begyndelsen af december, har SAS valgt at flytte aftenafgangen til Newark væk fra Københavns Lufthavn og ud til to regionale lufthavne i Skandinavien, da man i stedet har fået mulighed for også at flyve direkte til New York-J.F. Kennedy Airport.

Ifølge koncerndirektør Simon Pauck Hansen var der et valg mellem lufthavne i Vestdanmark, Gøteborg eller vestkysten af Norge, og valget faldt ud til fordel for Aalborg Lufthavn og Landvetter-lufthavnen ved Gøteborg.

Tre gange om ugen fra Aalborg og Gøteborg
Den nye direkte rute fra Aalborg Lufthavn til New York åbner fredag den 27. april 2023, og der vil blive fløjet på mandage, torsdag og lørdage, mens returflyvningerne finder sted på onsdage, fredage og søndage.

Fra Gøteborg flyves der også tre gange om ugen, og det bliver på onsdage, fredage og søndage, mens hjemflyvninger foretages om tirsdagen, torsdagen og lørdagen.

SAS kommer til at benytte en langtrækkende Airbus A321LR, der har plads til 157 passagerer i en treklasses konfiguration. Forrest er der 22 sæder i Business Class, efterfulgt af 12 Plus-sæder samt bagest 123 sæder i SAS Go, der svarer til Economy Class.

“Som en del af SAS’ strategi om at styrke det regionale tilbud i Skandinavien er vi glade for at kunne åbne interkontinentale ruter fra Gøteborg og Aalborg. Vi ser en efterspørgsel fra byer udenfor hovedstæderne og er glade for at knytte dem til flere dele af verden,” siger Erik Westman, der er koncerndirektør i SAS med ansvar for Network og Revenue Management.

Fem daglige afgange fra Skandinavien
Med de nye New York-ruter fra Aalborg og Gøteborg vil SAS i det kommende sommertrafikprogram flyve fem gange dagligt til New York fra Skandinavien.

Udover de nye regionale ruter flyves der dagligt med 266-sæders Airbus A330-300 fra København, Stockholm og Oslo til New York-Newark, mens SAS fra København også flyver dagligt med A330 til New York-J.F. Kennedy.

 

Relaterede artikler:

Ny SAS-rute til New York på vej fra regional lufthavn

Kapløb om første USA-rute fra Jylland

Norwegian udskyder USA-rute fra Aalborg