Boeing 737-fly fra SAS i Dublin Airport. (Foto: DUB)

SAS åbner nye baser og udflager til Irland

Bestyrelsen i SAS godkendte i går, at SAS skal åbne baser i udlandet samt etablere et selskab med egen driftstilladelse i Irland.

SAS’ bestyrelse har godkendt, at det skandinaviske flyselskab åbner baser i London og i Spanien. De nye baser skal suppleres med en irsk driftstilladelse, hvorfor SAS vil etablere et datterselskab i Irland. Tiltaget er sat i gang for at sikre en bedre konkurrencekraft i markedet og de første operationer fra de nye baser vil starte i vintertrafikprogrammet 2017/18 fra slutningen af oktober måned 2017. Baserne vil i første omgang producere et mindre antal flyvninger som et supplement til SAS’ eksisterende skandinaviske produktion.

SAS begrunder den opsigtsvækkende manøvre med, at hvis man skal sikre den langsigtede rentabilitet og deltage aktivt i kampen om kunderne på det voksende fritidsmarked, så er det nødvendigt at have de samme forudsætninger som andre markedsdeltagere. Det vil blandt andet sige produktionsomkostninger, der nogenlunde matcher omkostningerne hos Norwegian, Ryanair, easyJet og andre selskaber.

Opbygge endnu bredere netværk
SAS’ strategi er fortsat at fokusere på de hyppigt rejsende i Skandinavien, understreger selskabet.

“I overensstemmelse med SAS’ strategi om at fokusere på de kunder, der rejser hyppigt til, fra og inden for Skandinavien, så vil det meste af SAS’ produktion fortsat være baseret i Skandinavien i årene fremover. Etableringen af de nye baser betyder, at vi kan supplere vores skandinaviske produktion og med tiden opbygge et endnu bredere netværk med en overlegen tidsplan til gavn for vores kunder,” siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

De fly, der bliver baseret i London og Spanien vil have samme kundetilbud og udseende som SAS-flyene på de skandinaviske baser og med tilsvarende krav til sikkerhed og standarder.

SAS forventer, at der vil være mindre opstartsomkostninger forbundet med den nye driftstilladelse og etableringen af de nye baser og det forventes at påvirke indtjeningen. I første omgang vil de økonomiske virkninger fra operationerne på de nye baser være små, men vil gradvist stige i takt med at operationerne vokser i omfang.

Parallelt med etableringen af den nye irske driftstilladelse og de nye baser planlægger SAS yderligere strukturelle tiltag for sine operationer.

 

 

Relaterede artikler:

SAS: Base i London er ikke regelshopping

SAS overvejer London-base

SAS-overvejelser om udflagning vækker bekymring

Overskud og udsigt til stukturændringer i SAS

Analytiker: SAS vil finde nye måder at sænke omkostningerne

SAS-boss: Udflagning kan være en mulighed