Koncernchef Anko van der Werff samt en række ansatte fra SAS. (Foto: SAS | PR)

SAS er klar til pridefejring

Når årets prideoptog går igennem Oslo og Stockholm vil SAS være at finde blandt deltagerne, mens flyselskabet i København nøjes med at arrangere en række aktiviteter ved siden af fejringen.

Begrebet pride benyttes i dag om en fejring og markering af seksuelle minoriteters og kønsminoriteters liv, vilkår og rettigheder. De traditionsrige prideoptog er en årligt tilbagevendende begivenhed, og de akkompagneres af forskellige arrangementer og politiske manifestationer.

Priden finder ikke længere kun sted i storbyer, men mindre byer i eksempelvis Danmark markerer den også. I løbet af de kommende måneder skal der dog fejres pride i de tre skandinaviske hovedstæder, og SAS vil være med alle tre steder.

I år finder priden i Oslo sted fra den 19. juni til 29. juni, Stockholm Pride løber af stablen mellem den 29. juli og den 3. august, mens den danske hovedstad vil blive udsmykket med regnbueflag fra den 10. august til og med den 18. august.

Går med i optog
Det skandinaviske flyselskab oplyser, at man har indgået et formelt samarbejde med arrangørerne af priden i henholdsvis Oslo og Stockholm, hvilket betyder, at SAS vil være en del af de officielle paradeoptog, der er en central del af begivenhederne.

I Danmark vil flyselskabet derimod arrangere en række aktiviteter i løbet af prideugen sammen med kunder, lokalsamfundet og kolleger.

Herhjemme er fejringen kommet lidt skævt fra land for Copenhagen Pride, der i år har måtte sige farvel til en del tidligere samarbejdspartnere som følge af en kontroversiel udmelding om Israel og Palæstina.

På vej med ny kampagne
I tillæg til flyselskabets tilstedeværelse på gader og stræder søsætter SAS ligeledes en kampagne, der er blevet navngivet ’You be You’.

Den nye kampagne skal via en række personlige historier og interviews styrke billedet af SAS som en inkluderende organisation, der arbejder for gennemsigtighed, tolerance og mangfoldighed året rundt og ikke blot, når der er pride, oplyser flyselskabet.

SAS fremhæver derudover, at selskabet var det første til at afvikle en vielse af to personer af samme køn i luften. Den fandt sted på en flyvning mellem Stockholm og New York i december 2010. Derudover har selskabet haft flere kampagner målrettet minoriteter.

En del af selskabets DNA
Ifølge Anko van der Werff, der er koncernchef i SAS, er det helt naturligt, at flyselskabet er en del af pridefejringen på tværs af Skandinavien.

”SAS er det førende flyselskab i Skandinavien og har baser i tre af de mest LGBTQ-venlige lande i verden. Vi bringer rejsende fra alle nationer og kulturer sammen og ønsker alle uanset alder, etnisk oprindelse, religion, nationalitet, seksuel orientering eller identitet velkommen ombord.”

”Pride har altid været en del af vores DNA, og vi er stolte af fejre mennesker og destinationer, som omfavner LGBTQ-livet,” understreger topchefen.


Relaterede artikler:

Flyselskaber får kønsneutral titel i bookingsystem

Lovehansas premiereflyvning gik til Billund

SAS deltager i regnbuefarvet parade