Airbus A330-300E fra SAS med registrering LN-RKR. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

SAS indsætter A330-fly på Boston-rute

Når SAS tilbageleverer det leasede Boeing 737-fly fra PrivatAir, vil SAS i stedet betjene Boston-ruten med de store Airbus A330-langdistancefly.

Den 29. marts sidste år etablerede SAS en direkte rute fra København til Boston opereret med det specialbyggede Boeing 737-700 fly, som selskabet havde leaset fra schweiziske PrivatAir.

Leasingaftalen udløber ved udgangen af oktober måned, og fra dette tidspunkt har SAS valgt at opgradere Boston-ruten med de store Airbus A330-fly, der har plads til 262 passagerer mod Boeing-flyet, der kun var indrettet med 86 sæder.

“Vi har mange forretningsrejsende på Boston-ruten, og i sommermånederne stiger antallet af fritidsrejsende ganske betydeligt,” fortæller koncerndirektør Eivind Roald fra SAS til CHECK-IN.dk.

I sommertrafikprogrammet har SAS fløjet dagligt med Boeing 737-flyet til Boston og seks gange om ugen i vintertrafikprogrammet. Fra den 29. oktober i år er der ifølge Finans.dk planlagt tre ugentligt afgange, mens der 26. februar 2018 skrues op til fire ugentlige afgange. Der flyves på mandage, torsdage og søndage, og fra slutningen af februar også på fredage.

I konkurrence med Norwegian
Fra Københavns Lufthavn flyver SAS i direkte konkurrence med Norwegian til byen på den amerikanske østkyst. I sommerhalvåret betjenes ruten af det irsk-norske lavprisflyselskab med en ugentlige afgang hver torsdag. Det er selskabets store Boeing 787-9 Dreamliner med 344 sæder, der benyttes.

I 2016 var der 43.496 passagerer på de to selskabers ruter mellem København og Boston.

 

Relaterede artikler:

SAS overvejer større fly på Boston-rute

SAS åbner Boston-rute fra CPH

Større fly mellem København og Boston

Norwegian åbner Boston-rute fra CPH

Norwegian-langrute til Boston