SAS og Singapore Airlines udvider samarbejdet

Codeshare-samarbejdet mellem SAS og Singapore Airlines er med øjeblikkelig virkning blevet udvidet til at omfatte en række nye destinationer.

Båndene mellem SAS og Singapore Airlines bliver stadig tættere. Parterne oplyser i dag i en pressemeddelelse, at codeshare-aftalerne er blevet udvidet med øjeblikkelig virkning.

Det betyder, at Singapore Airlines får selskabets markedsføringskode på SAS-indenrigsfly i Norge, Sverige og Danmark. Rent konkret bliver det Ålesund, Bergen, Stavanger og Trondheim i Norge, Gøteborg i Sverige samt Aalborg, Aarhus og Billund i Danmark.

Til gengæld får SAS mulighed for at få SK-koden på flyvninger opereret af Singapore Airlines til Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth og Sydney i Australien samt Auckland i New Zealand. Herudover bliver Jakarta og Denpasar i Indonesien samt Kuala Lumpur i Malaysia også tilføjet til aftalen.

“Denne udvidelse af codeshare-samarbejdet er et vigtigt skridt i retning af at skabe et dybere samarbejde med SAS. Herigennem vil vi kunne tilbyde vores kunder bedre adgang til destinationer i Skandinavien gennem vort samarbejde med SAS,“ siger Lee Wen Fen, der er vice president, Marketing & Planning hos Singapore Airlines.

Code-sharing siden 2010
Som et led i joint-venture samarbejdet mellem de to Star Alliance-selskaber udvidede man antallet af afgange mellem København og Singapore fra tre til fem i slutningen af marts måned i år.

Codeshare-samarbejdet mellem SAS og Singapore Airlines har været i gang siden december måned 2010, hvor SQ-koden kom på udvalgte flyvninger mellem København og Helsinki, Oslo og Stockholm, mens SAS fik sin kode på flere Singapore Airlines-flyvninger mellem Singapore og Bangkok.