Airbus A321LR fra SAS i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

SAS overfører frigjort A321LR-kapacitet til JFK-rute

SAS vil i sommeren 2024 øge antallet af frekvenser til fem destinationer i Nordamerika og Asien, og den nye Bangkok-rute forlænges et stykke ind i sommertrafikprogrammet.

SAS har netop offentliggjort de planlagte ændringer i det kommende sommertrafikprogram, for så vidt angår selskabets langdistanceruter.

Som tidligere annonceret er der ikke blevet genvalgt til Newark-ruterne fra henholdsvis Aalborg og Gøteborg, og noget af kapaciteten herfra benyttes til at skrue op for frekvenserne på langdistanceruterne fra Københavns Lufthavn.

Den frigjorte Airbus A321LR-kapacitet fra de regionale ruter vil i stedet blive anvendt på ruten fra København til New York-JFK, der i sommeren 2024 får op til to daglige afgange med det langrækkende single-aisle-fly. Hidtil har ruten været opereret med den noget større Airbus A330-300.

Opskaleringen af frekvenser fra København til New York-JFK med A321LR betyder, at denne flytype ikke længere skal benyttes på Boston-ruten i sommertrafikprogrammet. Her vil SAS i stedet indsætte 300-sæders Airbus A350-900 i stedet for A321LR, der har 157 sæder. Ændringen betyder også, at der øges fra seks til syv ugentlige afgange mellem København og Boston.

Endelig vil SAS indsætte en fjerde ugentlig afgang mellem København og Toronto, og denne rute betjenes som hidtil med A321LR, mens ruten fra Stockholm til Chicago tilsyneladende lukker for at kabalen kan gå op.

Flere frekvenser til Shanghai og Tokyo
Det er ikke alene på ruterne til Nordamerika, at der sker ændringer. De to asiatiske ruter til henholdsvis Shanghai og Tokyo vil blive øget fra tre til fire ugentlige afgange fra torsdag den 25. april.

Det bliver muligt, når SAS stopper vinterruten til Bangkok, der er blevet forlænget frem til den 20. april med en ugentlig afgang for at imødekomme den store efterspørgsel omkring påsken.

I sommertrafikprogrammet 2024 vil SAS indledningsvist flyve til 11 destinationer, hvilket reduceres til i alt ni destinationer, når sæsonruterne til Bangkok og Miami stopper i løbet af april. Destinationerne i Nordamerika er New York (både Newark og J.F. Kennedy Airport), Chicago, Boston, Washington D.C., Los Angeles, San Francisco og Toronto samt Shanghai og Tokyo i Asien.

 

Relaterede artikler:

SAS opgiver regionale New York-ruter

SAS er tilbage med Bangkok-rute

SAS vender tilbage til J.F. Kennedy Airport