Koncernchef Anko van der Werff ved åbningen af SAS-ruten fra Aalborg til New York. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

SAS skrev luftfartshistorie i Aalborg Lufthavn

Torsdag sendte SAS det første fly på vingerne på den direkte rute fra Aalborg til New York. “Vi er meget glade for nu at kunne tilbyde forbindelser til endnu flere dele af verden fra Danmark,” sagde SAS-topchef Anko van der Werff i sin tale.

Afgangstavlerne i Aalborg Lufthavn har fået et mere internationalt tilsnit med tilføjelsen af SK921 og destinationen New York, og torsdag var det første afgang på den nye SAS-rute til Newark Liberty International Airport fra den nordjyske lufthavn. Ruten vil blive fløjet tre gange ugentligt med en 157-sæders Airbus A321LR i en treklasses konfiguration.

Omkring 80 procent af kapaciteten var solgt på den første afgang, og der var god stemning i terminalen, hvor de amerikanske flag vajede ned fra loftet i gate 6, hvorfra SAS-flyet skulle afgå med kaptajn Tom Fisker og hans besætning, der i dagens anledning var sammensat af SAS-ansatte med bopæl i Aalborg-området.

Lufthavnen havde samtidig inviteret til reception tre timer før afgangen, og den blev særdeles velbesøgt med talrige repræsentanter fra det nordjyske erhvervsliv og fra den danske luftfartsbranche.

“Danmark er et vigtigt marked for os, og vi er meget glade for nu at kunne tilbyde forbindelser til endnu flere dele af verden fra Danmark. Vi er også meget glade for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på rejser til og fra andre byer end vores hovedhubs og derved tilbyde flere forbindelser fra Skandinavien til verden – og verden til Skandinavien,” sagde koncernchef Anko van der Werff i sin tale.

Stolt lufthavnsdirektør
SAS-flyet forlod lufthavnen rettidigt kl. 18.35 efter den traditionsrige seance med snoreklipning i gaten og efterfølgende vandportal inden afgang.

Udover talen fra Anko van der Werff fik Aalborg Lufthavns administrerende direktør Niels Hemmingsen også mulighed for at sige et par ord, og det var en særdeles stolt lufthavnsdirektør, der kunne takke SAS for valget af Aalborg Lufthavn.

“Jeg kan ikke undervurdere betydningen af denne rute,” understregede han.

Ruten vil ifølge lufthavnsdirektøren få stor betydning for regionens økonomi, og i særdeleshed de regionale turistaktører, der kan se frem til, at amerikanske turister kommer på besøg.

Største 4. juli-fejring uden for USA 
Amerikanske turister til Nordjylland var også en central del af talen fra Alan Leventhal, USAs ambassadør i Danmark siden den 1. juli sidste år. 

“I er involveret i Rebildfesten, der er den største 4. juli fejring (USA’s uafhængighedsdag, red.) uden for USA. Det er utroligt,” lød det.

Ambassadøren kom også ind på forbindelserne mellem Danmark og USA, hvor efterkommerne til op imod 350.000 danske emigranter til USA i dag udgør 1,5 millioner mennesker.

“Det er en fjerdedel af Danmarks befolkning, og det er en stærk enhed, der understøtter, alt hvad SAS laver, ikke alene i Nordjylland men i hele landet,” sagde ambassadøren.

 

Relaterede artikler:

“Det er en voldsom gamechanger”

SAS åbner rute fra Aalborg til New York

Ny SAS-rute til New York på vej fra regional lufthavn