Aviator-ansatte i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SGH-overtagelse vil skabe handling-kæmpe i CPH

Aviator vil sidde på 85 procent af passagerhandlingen i CPH, hvis selskabet overtager SAS Ground Handling. SAS-chef forudser, at globale handlingselskaber vil komme til CPH.

Det svenske handlingselskab Aviator får en stærkt dominerende position i Københavns Lufthavn, hvis planerne om at lade selskabet overtage SAS Ground Handling (SGH) falder på plads. Aviator og SGH sidder nemlig tilsammen på handlingen af 85 procent af alle passagerer i Københavns Lufthavn, hvis man medregner Aviator-selskabet Copenhagen Flight Services.

Kun Norwegian og Delta Air Lines benytter skotske Menzies, som etablerede sig i Københavns Lufthavn den 1. april i år, da man begyndte at håndtere Norwegians fly og passagerer.

SAS’ koncernchef Rickard Gustafson forudser dog, at store globale aktører hurtigt vil komme til København og forsøge at udfordre Aviator.

”Markedet for ground-handling ydelser udvikler sig og er et meget konkurrencepræget marked. Aviator har et indgående kendskab til det skandinaviske marked og er bygget på nordiske værdier og innovation. Men andre globale handling-operatører vil helt sikkert hurtigt etablere sig i markedet,” vurderer Rickard Gustafson overfor CHECK-IN.dk.

Eksklusiv ret
Aviators dominans bliver en realitet, hvis SAS og Aviator er i stand til at lande en aftale om outsourcing af SAS Ground Handling i CPH, Oslo, Stockholm Arlanda, Malmø og Gøteborg til Aviator. Parterne har indgået en hensigtserklæring og skal nu i gang med de mere detaljerede drøftelser. Hensigtserklæringen giver Aviator en eksklusiv ret til at forhandle med SAS henover efteråret.

SAS Ground Handling består af omkring 4.500 medarbejdere. Heraf er det planen at outsource mellem 3.000 og 3.500 medarbejdere til Aviator, hvis parterne kan nå til enighed. De øvrige omkring 1.500 medarbejdere på 14 stationer i Norge skal outsources til Widerøe, hvis parterne kan blive enige om en aftale.

Foto: Morten Lund Madsen.