Sichuan Airlines Airbus A330-200 (Foto: Mjordan 6 | CC 3.0)

Sichuan Airlines klar til København

Efter alt at dømme kan Københavns Lufthavn den 17. august tage imod endnu et kinesisk flyselskab, der vil flyve turister ind fra det vestlige Kina.

Københavns Lufthavn tager på onsdag den 30. maj imod det første fly fra Air China, der således åbner en rute med fire ugentlige afgange fra Beijing til København.

Tidligere på foråret startede Cathay Pacific en sommerrute mellem Hong Kong og København, og fra midten af august er der udsigt til, at det kinesiske flyselskab Sichuan Airlines for første gang vil lade et af selskabets fly sætte hjulene på asfalten i Københavns Lufthavn.

Det er endnu ikke officielt bekræftet, at Sichuan Airlines kommer til København, men selskabet har for nylig opdateret sin hjemmeside, hvor København nu fremstår som en af selskabets nye destinationer sammen med Boston, Tel Aviv, Cairo og Vladivostok. Det skriver Airlineroute.net.

Hos Airport Coordination Denmark, der godkender alle ansøgninger om tilladelse til at benytte infrastrukturen i Københavns Lufthavn, kan man bekræfte, at Sichuan Airlines har ansøgt om og fået godkendt slots (start- og landingstilladelser, red.) til en rute fra Chengdu til København.

Ruten forventes betjent to gange ugentligt på mandage og fredage fra den 17. august og til den 26. oktober. Der flyes med en Airbus A330-200, der har plads til 305 passagerer. Sichuan Airlines har fået tilladelse til at lande kl. 05.25, mens det er planen, at flyet skal forlade Københavns Lufthavn kl. 14.35.

På vej i alliance
Tidligere på året meddelte bestyrelsesformand Li Haiying fra Sichuan Airlines ifølge kinesiske medier, at selskabet ville åbne fem interkontinentale ruter i år. Her har destinationerne København, Zürich, Boston, Cairo og Tel Aviv været nævnt, så der begynder at tegne sig et troværdigt billede, selvom informationerne fra kineserne er yderst sparsomme.

Som vanligt vil Københavns Lufthavn ikke kommentere på rygter og spekulationer om nye ruter, da det er flyselskaberne selv, der skal melde ud til offentligheden om deres ruteplaner.

Sichuan Airlines hører, som navnet antyder, hjemme i Sichuan-provinsen i det vestlige Kina og har base i Chengdu, hvortil Air China og KLM i dag flyver direkte fra Europa. Herudover flyver Sichuan også selv fra Chengdu til Prag og Moskva.

Selskabet er ejet af China Eastern, China Southern og Shandong Airlines og lige nu overvejes en ansøgning om optagelse i en af de tre store luftfartsalliancer. Ifølge Air Transport World peger lokale kilder på SkyTeam-alliancen med Air France-KLM og Delta Air Lines, da både China Eastern og China Southern i dag hører hjemme der.

SkyTeam har også China Eastern-datterselskabet Shanghai Airlines under sine vinger, ligesom China Southern´s datterselskab Xiamen Airlines og det Taiwan-baserede China Airlines er medlem af SkyTeam.

 

Relaterede artikler:

Medie: Københavns Lufthavn får ny Kina-rute

Kinesere planlægger nordisk invasion

Tre kinesiske flyselskaber på vej til København