Skærpede indrejsekrav til USA

Fra den 1. marts 2010 skal alle flypassagerer have en godkendt ESTA-ansøgning for at gå ombord i et fly med destination i USA. SAS tilbyder fri ombooking i overgangsperiode.

Fra den 1. marts 2010 skal alle rejsende til USA – og som tilhører nationaliteter, der er omfattet af Visa Waiver-programmet – have en godkendt ESTA-ansøgning for at kunne gå ombord i et fly med kurs mod USA.

Det er konsekvensen af nye skærpede regler som følge af terrorforsøget ombord på Northwest flight 253 fra Amsterdam til Detroit den 25. december.

En manglende ESTA-ansøgning vil blive betraget med samme alvor som manglede pas, hvorfor det ikke vil være muligt at checke-ind på et fly til USA. Derfor kan luftfartsselskaberne heller ikke udbetale “Denied Boarding Compensation“ i tilfælde af, at en flypassager ikke er i besiddelse af en godkendt ESTA-ansøgning.

Derfor har SAS besluttet i en overgangsordning fra 1. – 19. marts at tilbyde fri ombooking af allerede bestilte flybilletter til USA – uanset klasse, såfremt det ikke er muligt at få godkendt ESTA-ansøgning.

Følgende svarmuligheder er til stede i forbindelse med en ESTA-ansøgning:

1. Ansøgning godkendt.
2. Ansøgning ikke godkendt. Den rejsende skal i stedet ansøge om et non-immigrant visum hos Den Amerikanske Ambassade.
3. Ansøgning behandles. Den rejsende skal indenfor 72 timer før afrejse checke ESTA-hjemmesiden for svar på ansøgningen.

Indtil videre skal godkendt ESTA-ansøgning og det grønne kort (I-94W) afleveres ved indrejsen til USA. Det grønne kort udleveres ombord på flyet eller ved check-in.

Udover de nordiske lande, er følgende lande er en del af Visa Waiver-programmet: Andorra, Australien, Belgien, Brunei, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Japan, Liechtenstein, Luxemborg, Monaco, New Zealand, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenien, Spanien, Schweiz, Storbritannien, Tyskland og Østrig.

Der er årligt ca. 300.000 danske forretningsrejsende og turister, der besøger USA.