ATR-fly på vej ind i hangaren hos Skyways Technics i Sønderborg Lufthavn (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Skyways Technics upåvirket af ukrainske problemer

Uroen omkring den ukrainske luftfartskoncern Mansvell Enterprises påvirker indtil videre ikke datterselskabet Skyways Technics i Sønderborg.

I midten af maj måned sidste år overtog det ukrainskkontrollerede Mansvell Enterprises flyvedligeholdelsesselskabet Cimber Air Maintenance Center fra konkursboet efter Cimber Sterling. Selskabet fik navnet Skyways Technics, men har intet at gøre med det krakkede svenske flyselskab Skyways Express AB.

Men som formand for bestyrelsen i Skyways Technics A/S sidder ukrainske Gregory Gurtuvoy, der også havde samme rolle i Cimber Sterling Group A/S samt Skyways Express AB. I bestyrelsen sidder endvidere Piotr Ikanowicz samt cypriotiske Andreas Marangos, hvor sidstnævnte formentlig direkte repræsenterer den ukrainske oligark, Igor Kolomoiskij.

Og netop Kolomoiskij har i disse dage svære problemer med sin luftfartskoncern, der hedder Ukrainian Aviation Group. Koncernen omfatter flyselskaberne AeroSvit, Donbassaero og Dniproavia.

AeroSvit måtte indgive konkursbegæring den 28. december, mens Donbassaero er fulgt efter i løbet af januar måned. I mellemtiden forsøger Kolomoiskij som hovedaktionær gennem PrivatGroup at rekonstruere flyselskaberne, der stadig opererer et stærkt beskåret trafikprogram.

Ingen betydning
Hos Skyways Technicsi Sønderborg sidder administrerende direktør Benjamin Jais Nielsen og følger udviklingen i den ukrainske luftfartskoncern gennem medierne. Men han frygter ikke, at hans virksomhed kan blive revet med i faldet af et ukrainsk kollaps.

“Det betyder ikke noget for vores forretning. Vi har ikke noget arbejde for dem og servicerer ikke deres fly. Ejerskabet er heller ikke helt identisk,“ forklarer Banjamin Jais Nielsen til CHECK-IN.dk.

Skyways Technics beskæftiger i dag omkring 80 medarbejdere samt nogle løst tilknyttede vikarer. Man håber at kunne udvide forretningen, da der er godt gang i selskabets reservedelshandel samt masser af opgaver i hangarerne i Sønderborg og Billund.

“Jeg taler løbende med Gregory Gurtuvoy, der er vores bestyrelsesformand, men vi taler kun om, hvad der foregår i vores virksomhed. Jeg forventer ikke, at noget af det, der sker i Ukraine, vil kunne få effekt her,“ siger Skyways Technics-direktøren.

Skyways Technics A/S er principielt en videreførsel af Cimber Air Maintenance Center, der i regnskabsåret 2010/11 havde en omsætning på 183 mio. kroner, hvoraf 118 mio. kroner var intern omsætning. Resultatet af den primære drift var dengang 10,7 mio. kroner i det senest aflagte regnskab.