Slut med Falk Lauritsen i rejsebranchen

Falk Lauritsen-navnet har været en del af den danske rejsebranche siden 1967, men der blev ikke plads til administrerende direktør Søren Falk Lauritsen i det nye Apollo.

Ved årets udgang takker Søren Falk Lauritsen af som administrerende direktør i Falk Lauritsen Rejser A/S, der fremover skal hedde Apollo som en del af fusionen med Kuoni Nordic Danmark.

Dermed slutter en epoke i den danske rejsebranche, hvor navnet Falk Lauritsen har været med siden 1967.

Beslutningen om at nedlægge varemærket Falk Lauritsen har været svær for Kuoni. Men beslutningen har formentlig været endnu sværere at acceptere for Søren Falk Lauritsen, der nu kan se familienavnet og den respekt og loyalitet, der er bygget op omkring det, forsvinde.

“Det har jeg ikke så mange kommentarer til, Hvad jeg mener om det, vælger jeg at holde for mig selv,“ siger hovedpersonen, Søren Falk Lauritsen, til CHECK-IN.dk. Søren Falk Lauritsen forklarer, at han har været med i 45 år og ny ser frem til at nyde tiden sammen med sin familie.

Kommunikationschef Glenn Bisgaard bekræfter overfor CHECK-IN.dk, at der ikke var plads til Søren Falk Lauritsen i den nye organisation, hvorefter der blev lavet en aftale om fratrædelse efter gensidig overenskomst.

“Det er en beslutning, som vi har truffet ud fra de markedsvilkår, som vi er en del af. Det er følelser indblandet for os alle sammen, og ikke mindst Søren Falk Lauritsen, hvis familienavn er en del af brandet. Det er et naturligt træk, at der ikke længere er behov for en administrerende direktør i Falk Lauritsen, hvorfor Søren ønskede at stoppe, når brandet blev lagt ind under Apollo-navnet,“ forklarer kommunikationschef Glenn Bisgaard fra Kuoni Danmark.



Faderen igangsatte udviklingen
Historien bag Falk Lauritsen daterer sig tilbage fra 1967, hvor Ragner Falk Lauritsen begyndte at sælge rejser fra sin supermarkedskæde, der hed Falke Marked. Navnet blev Falke Rejser og på det tidspunkt, hvor succesen var på det højeste, havde rejsearrangøren hovedkontor i Herning og afdelingskontorer i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Flensborg, Hamborg og Düsseldorf.

Ragnar Falk Lauritsen traf i 1974 sønnen Per Falk Lauritsen og sidenhen Søren Falk Lauritsen ind i virksomheden. I 1987 indgik Falke Rejser et strategisk samarbejde med Sterling Airways, hvor Team Sterling blev dannet med Fritidsrejser og Sol Rejser som medkombattanter. Sidenhen blev aktiviteterne opkøbt af svenske Fritidsresor og sidenhen videreført under navnet Star Tour som følge af rekonstruktionen af Sterling midt i 1990´erne.

Allerede i begyndelsen af 1990´erne havde Ragnar Falk Lauritsen trukket sig ud af Falke Rejser og havde startet Falk Lauritsen Rejser. Her var man pionerer på destinationerne Isla Margarita samt Hurghada i Egypten. Ligeledes dannedes Herning Rejser, der solgte rejser til de kendte middelhavsdestinationer.

Søren Falk Lauritsen tiltrådte som salgsdirektør i Falk Lauritsen/Herning Rejser i sommeren 1999 og senere på året fusionerede de to selskaber under navnet Falk Lauritsen Rejser A/S, hvor broderen Per var blevet medjer. Året efter døde Ragnar Falk Lauritsen.

Falk Lauritsen toppede i 2005, da 90.000 danskere valgte at tage på ferie med den Herning-baserede charterarrangør.

Siden 2007 har Falk Lauritsen været ejet af den schweiziske rejsekoncern Kuoni, og har kunnet markedsføre sig med et selvstændigt brand. Men fra vinteren 2015/16 er det endegyldigt slut. Falk Lauritsen familien vil blive husket som pionerer i en epoke, hvor danskerne for alvor kom ud i verden med store jetfly og til lave priser.