Mogens Andersen, Gislev Rejser, lufthavnschef Chr. Berg, Sønderborg, adm. direktør Lone M. Koch, rejseproducent Eddy Hermeling, Gislev Rejser og rejseleder Karen Kojsen, Aabenraa glæder sig til at byde gæster ombord i Alsie Express' fly, der er kendetegnet ved stor siddekomfort. ( Foto: Kasper Roed)

Sønderborg Lufthavn i chartergennembrud

Næste sommer kan Sønderborg Lufthavn tilbyde 18 charterflyvninger til to destinationer i samarbejde med Gislev Rejser.

Sønderborg Lufthavn kan i sommeren 2017 se frem til et egentligt gennembrud for charterrejser fra Als. Det sker i et samarbejde med Gislev Rejser, der som rejsearrangør har valgt at indgå en aftale med Alsie Express om flyvninger til charterdestinationer i Italien.

Netop Italien er en af de destinationer, som Gislev Rejser har stor erfaring med, og hvor der er mange gæster, der vender tilbage efter gode oplevelser. Fra næste sommer vil Pisa og Sardinien således være at finde i den fynske rejsearrangørs program med flyvninger direkte fra Sønderborg Lufthavn.

Aftalen skaber glæde i Sønderborg Lufthavn, der aldrig tidligere har kunnet tilbyde egentlige seriecharterflyvninger, som det er tilfældet her.

“Vi er tre parter, der passer godt sammen. Vi har alle et højt ambitionsniveau, og vi har viljen til at skabe en succes. Vi har fokus på kvalitet og service. For Sønderborg Lufthavn betyder aftalen et højere aktivitetsniveau og en bedre udnyttelse af vores ressourcer,” siger lufthavnschef Christian Berg.

Lufthavnschefen har et godt kendskab til Gislev Rejser, da han i sit tidligere virke som chef i Hans Christian Andersen Airport i Odense også var med til at udvikle chartertrafik i samarbejde med Gislev Rejser, der i 2017 kan tilbyde 66 charterflyvninger fra den fynske lufthavn.

Fra 48 til 64 sæder
Det er dog ikke alene gammelt venskab, der har sikret Sønderborg Lufthavn adgang til charterrejser. Det handler også om, at Gislev Rejser vil tilbyde sine kunder i det sydlige Danmark et mere nært produkt.

Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

“Det begyndte med busrejser, men vi kan se at flere og flere ønsker at flyve for hurtigere at nå frem til slutdestinationen. Mange af vore gæster foretrækker, at rejsen begynder så tæt ved hjemmet som mulig. Vi har erfaringer fra at flyve fra flere danske lufthavne og nu tilføjes Sønderborg. Dermed har vi geografisk set dækket Danmark godt ind,” siger administrerende direktør Mogens Andersen fra Gislev Rejser.

Parterne håber at kunne udvikle Sønderborg Lufthavn som en charterlufthavn. I første omgang bliver det Alsie Express, der med selskabets matsorte ATR72-fly skal bringe chartergæsterne frem og tilbage til de italienske lufthavne. Flyene er indrettet med 64 sæder til Toscana og 48 sæder til Sardinien. Flyrejsen til Pisa ventes at kunne gennemføres på tre timer og 10 minutter, mens flyvningen til Alghero på Sardinien vil tage tre timer og 50 minutter.

“Vi har store forventninger til samarbejdet. Flere rejsemål ud af Sønderborg giver os mulighed for at øge kendskabet til Alsie Express og til lufthavnen. Derved kan vi tiltrække flere kunder fra et område med Kiel i syd til Kolding i nord, fastslår Lone M. Koch, der er administrerende direktør hos Alsie Express.

Priser fra 5.998 kroner
Første af otte afgange til Sardinien finder sted den 17. juni 2017, og sidste flyvning gennemføres den 5. august. Priserne varierer fra mellem 7.498 kroner op til 7.998  kroner for en uge inklusiv morgenmad på hotellet samt en sandwich med te/kaffe på flyvningen. Til Toscana starter flyvningerne den 6. maj, og her tilbydes der i alt 10 afgange frem til og med den 23. september. Her starter priserne ved 5.998 kroner og går op til 6.398 kroner for en uge inklusiv morgenmad og middag på hotellet samt tre udflugter samt forplejningen på flyet.

Charteroplægget fra Gislev Rejser og Alsie Express svarer til en samlet kapacitet på 2.048 flysæder, hvilket vil pynte på lufthavnens statistikker, hvor omkring 56.000 passagerer sidste år benyttede indenrigsruten til København.

 

Relaterede artikler:

Mere charter til Sønderborg Lufthavn

Ny tysk charterrejse fra Sønderborg Lufthavn

Direkte fly mellem Sønderborg og Dubai

Alsie Express fra Sønderborg til London

Alsie Express igang med spot-charter