Sommerens bedste ferierejsemål

I alt 175.000 kunder hos rejsearrangøren Star Tour har i denne sommer givet deres rejsemål karakter efter hjemkomsten fra ferien. De højeste karakterer gik overraskende ikke til Tyrkiet, men til to græske øer samt en spansk ø.

Den spanske ø, Menorca, der sammen medstoresøsteren Mallorca er en del afDe Baleariske Øer, tog Star Tour med som nyhed i sommerprogrammet 2012.

Det var tilsyneladende et godt valg, for den spanske ø, der er en smule større end Bornholm,fik nogle af dehøjeste karaktererafgivet afde omkring 175.000 gæster hos Star Tour, der efter hjemkomstenskulle vurdere deresferierejsemål.

Menorca røg således direkte ind på top tre listen. De to øvrige på listen er de græske klassikere Kreta og Samos. Begge de græske øer – og især Kreta – har mange stamkunder,og udvikling og fornyelse gennem de senere år har sikret, at danskere er klar til at tage tilbage dertil for at holde ferie.

Samos har i mange år været mest for par, men nu er familierne også ved at få øjnene op for øen og dens fortræffeligheder.

“Til næste sommer åbner vi et Blue Village for børnefamilier på Samos. De foreløbige salgstal for sommeren 2013 viser allerede nu, at Samos og de to øvrige vindere også i den kommende sommer vil nyde stor interesse fra danskerne,“ konstaterer salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour.

Kvalitet i Grækenland
I 2011 blev Grækenland for første gang overhalet af Tyrkiet som mest populære charterrejsemål for danskerne. Der var således 264.409 charterflygæster fra de danske lufthavne til Tyrkiet, mens Grækenland måtte nøjes med at tiltrække 253.747 gæster med charterfly.

Men trods færre danske chartergæster i Grækenland end i Tyrkiet, er kvaliteten i stedet i højsædet, hvilket Star Tour-afstemningen er et godt bevis på.

Tyrkiet har især været populært hos børnefamilier, hvor mange har tilvalgt ‘all-inclusive’ koncpetet.