Airbus A350-900 fra Finnair. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Stadig Kina-flyvninger med Finnair

Finnair fortsætter med at flyve til de store destinationer i Kina frem til den 6. februar, hvorefter flyvningerne vil blive midlertidigt indstillet.

Selvom de fleste europæiske flyselskaber midlertidigt har lukket deres flyruter til Kina, så fortsætter Finnair med at flyve nogle dage endnu.

Selskabet har allerede meddelt, at ruterne fra Helsinki til Beijing-Daxing indstilles fra den 5. februar til den 29. marts, mens Nanjing-flyvningerne fra den finske hovedstad vil holde pause fra den 8. februar til den 29. marts.

Fredag har Finnair udvidet det midlertidige Kina-stop til at omfatte de øvrige destinationer i Fastlandskina, hvilket vil sige Beijing-Capital Airport, Shanghai og Guangzhou. Fra den 6. februar til den 29. februar vil der ingen flyvninger være til Beijing og Shanghai, mens Guangzhou-lukningen løber fra den 5. februar og helt frem til den 29. marts.

Til gengæld vil Finnair fortsat flyve to gange dagligt til Hong Kong uden restriktioner.

Hensyn til kunder og personale
Beslutningen er ifølge Finnair taget på baggrund af en grundig analyse af alle de data, der i øjeblikket er tilgængelige omkring den frygtede coronavirus. Herudover understreger Finnair også, at hensynet til kunder og personale er en absolut topprioritet.

“Vores kunder, der i øjeblikket er på rejse, ønsker at vende hjem til Europa og Kina, og vi ønsker også at bringe vores ansatte hjem til deres respektive baser i Finland og Kina. Disse fly er nødvendige af hensyn til antallet af kunder, vi har i Europa og Kina, og den begrænsede tilgængelighed af alternative fly i øjeblikket, ”siger Jaakko Schildt, der er koncerndriftsdirektør i Finnair. 

”Vi vil operere disse flyvninger under hensyntagen til alle instruktioner fra sundhedsmyndighederne og med yderligere foranstaltninger til at sikre helbred og velvære for både passagerer og besætning.”

Tabt en ottendedel af børsværdien
Mange nordeuropæiske og kinesiske  rejsende benytter Finnairs ruter til Kina, og det finske flyselskab er generelt meget eksponeret mod det kinesiske marked. 

I 2019 var der lidt flere end 3,7 millioner interkontinentale passagerer, der rejste til og fra Helsinki Airport, og hovedparten af disse fløj med Finnair. Således var der sidste år lidt mere end en million rejsende til destinationer i King og Hong Kong.

Den midlertidige lukning af Kina-ruterne repræsenterer 21 ugentlige afgange i hver retning, hvormed tre af selskabet 22 langdistancefly kommer til at stå på jorden i de kommende uger.

Finnairs beslutning om snart at indstille samtlige flyvninger til Fastlandskina blev straffet af investorerne med et kursfald på 0,94 i handelen med flyselskabets aktier på Nasdaq Helsinki. Dermed er aktiekursen faldet med 12,02 procent i løbet af en uge, hvilket betyder, at der er barberet omkring en ottendedel af den samlede børsværdi, der fredag eftermiddag var på 675,28 millioner euro – eller 5.047 millioner danske kroner.

 

Relaterede artikler:

SAS indstiller Kina-flyvninger

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter

Virusfrygt påvirker flyselskabernes aktiekurser