SAS-langdistancefly i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch/CPH)

SAS indstiller Kina-flyvninger

Med virkning fra den 31. januar vil SAS aflyse selskabets flyvninger til Beijing og Shanghai i foreløbigt 10 dage.

Som et af de sidste større europæiske flyselskaber har SAS nu også besluttet af annullere samtlige flyvninger til Kina i en begrænset periode.

Dermed følger SAS i hælene på British Airways og Lufthansa efter et døgn med uklare og tøvende udmeldinger fra det skandinaviske flyselskab.

Med virkning fra fredag den 31. januar og frem til den 9. februar vil SAS aflyse samtlige flyvninger fra København til Beijing og Shanghai.

“SAS vil gennemføre de planlagte flyvninger fra København til Shanghai og Beijing i dag samt de hjemgående fly fra Shanghai og Beijing til København,” skriver SAS i en pressemeddelelse.

SAS flyver i det igangværende vintertrafikprogram seks gange ugentligt fra København til Beijing samt et tilsvarende antal gange til Shanghai.

Følger i hælene på Lufthansa
Med beslutningen er SAS på linje Lufthansa-koncernen, der i går besluttede at annullere Kina-flyvningerne frem til den 9. februar.

Mens SAS og Lufthansa-koncernen, der også omfatter SWISS og Austrian, blot har aflyst i foreløbigt 10 dage, så går British Airways endnu længere. IAG-selskabet har aflyst flyvningerne til Beijing og Shanghai indtil den 1. marts 2020. Det sker på baggrund af, at det britiske udenrigsministerium fraråder alle ikke nødvendige rejser til hele Kina.

Lukket for bookinger
SAS har taget sine forholdsregler i forhold til at kunne forlænge suspensionen af Kina-ruterne, idet der er lukket for nye bookinger til og med den 29. februar. Dermed vil det blive lettere at aflyse flere afgange.

De fem ugentlige SAS-flyvninger fra København til Hong Kong vil ikke været uberørt af beslutningen.

“SAS vil fortsat overvåge situationen og er i løbende dialog med myndighederne,” hedder det fra flyselskabet.

Kunderne har mulighed for fuld refundering eller ombooking af de aflyste afgange. Herudover tilbyder SAS, at alle kunder med en reservation fra den 10. til 29. februar frit kan ombooke eller annullere.

 

Relaterede artikler:

Aflyser 22 Kina-afgange til og fra København

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter

EASA udsteder sikkerhedsbulletin om coronavirus