(Foto: Per Gudmann - www.gudmann.com)

Star Tour-direktør takker af

Efter 28 år hos Star Tour forlader Birthe Madsen direktørposten. Hendes afløser er endnu ikke udpeget.

Hvis man spørger manden på gaden, så vil han/hun med stor sandsynlighed sige, at Stig Elling er direktør for Star Tour. Men som de fleste i rejsebranchen ved, så er Stig Elling ”blot” salgschef for Star Tour. I spidsen for den danske charterrejsearrangør står Birthe Madsen, sådan som hun har gjort det i 15 år.

Men den 1. juli får Stig Elling og de øvrige ansatte i Star Tour ny chef. Birthe Madsen forlader nemlig Star Tour efter i alt 28 år i virksomheden. Hun startede således som rejseguide, og slutter som administrerende direktør for Star Tour i Danmark og Executive Source Markets Director for TUI Nordic i alle fire nordiske lande samt øverst ansvarlig for blandt andet ”Revenue Management” og ”Customer Relationship Management.”

Birthe Madsen stopper for at få en bedre balance mellem arbejde og privatliv.

”Jeg har udlevet mine direktørdrømme, og med over 80-100 rejsedage om året i mange år, har det kostet på privatsiden, hvor jeg er alenemor til min 9-årige søn. Jeg har truffet denne svære beslutning, fordi jeg længes efter at være mere til stede i min søns liv, selvom jeg langt fra er klar til pension. Jeg satser på, at der for eksempel er spændende bestyrelser, der har brug for en kvinde med stor erfaring fra det private erhvervsliv, og som har leveret overbevisende resultater i en yderst konkurrenceudsat branche,” siger Birthe Madsen.

Stabil indtjening
Star Tour er under Birthe Madsens 15 årige ledelse vokset på både bundlinje og toplinje, og er i dag Danmarks største rejsearrangør med 300.000 kunder årligt, en markedsandel på 27%, og en stabil indtjening blandt rejsebranchens allerbedste.

Samtidig har Birthe Madsen gennemført vækststrategien i alle 4 nordiske lande og sikret en positiv turnaround i Norge og Finland. TUI Nordic er i dag Nordens største rejsearrangør med mere end 1,5 mio. kunder, en omsætning på 12 mia. kroner og er markedsledende i Sverige, Finland og Danmark.

”Det er det rigtige tidspunkt for TUI Nordic, Star Tour og ikke mindst mig selv personligt. Jeg overlader en moderne, effektiv, digital og kundeorienteret virksomhed med stærke brands og produkter. Jeg har i mange år som intern mentor og chef ”uddannet” den nye generation af ledere, der nu er klar til at tage yderligere ansvar, påpeger Birthe Madsen.

Hvem der overtager ledelsesansvaret efter Birthe Madsen er endnu ikke helt på plads.