Riu Le Morne (Foto: Fritidsresor / Star Tour)

Star Tour om bedrag: Det er møgirriterende

Star Tour og andre rejsearrangører er i stigende grad udsat for falske Facebook-sider, der i rejsearrangørens navn lokker med konkurrencer.

Der florerer i øjeblikket falske Facebook-sider for rejsearrangøren Star Tour. Det særlige ved disse sider er, at de lokker med konkurrencer, hvor der kan vindes rejser, der slet ikke eksisterer. I stedet kan man som bruger risikere at blive tilmeldt spamlister og få virus på sin PC.

I alt 30.000 danskere har for nylig deltaget i en konkurrence på en falsk Facebook-side i håbet om at vinde rejser til Maldiverne. Det eneste man skulle gøre var at “synes godt om”, kommentere samt dele opslaget, og det var der således rigtig mange der gjorde.

“Det er møgirriterende, at så mange danskere skal udsættes for den slags bedrag i vores navn. Desværre er svindlerne blevet bedre til at gøre de falske sider troværdige. Og når vi får én falsk side lukket, ligger der tre andre sider klar,” siger Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour i Danmark. Han har også oplevet, at flere andre rejsebureauers Facebook-sider udsættes for kopi-sider med tilsvarende falske konkurrencer.

Hold øje med blåt flueben
Det kan ofte være svært for forbrugerne at skelne mellem de falske og de ægte Facebook-sider. Men alligevel er der et par gode råd, der kan give en hurtig pejling af, om det er en “ægte” side man har klikket sig ind på.

“De falske Facebook-sider er næsten altid oprettet for ganske nyligt og har kun nået at oprette opslag med en falsk konkurrence. De ægte sider er typisk meget ældre og har derfor en masse andet indhold. Vores Facebook-side har desuden et lille blåt flueben (verificeret side, red.) ud for navnet, der viser, at siden er ægte,” forklarer Nikolai Johnsen.

Star Tour opfordrer til, at man anmelder de falske sider og efterfølgende slætter sit “like” på siden. Selvom Star Tour for nylig fik slettet den falske Facebook-side med konkurrencerne om rejser til Maldiverne, er der allerede nye sider i omløb med næsten tilsvarende indhold og opsætning.

FAKTA

Største danske charterarrangører på Facebook (pr. 14. juni 2016)

Rejsearrangør Antal likes “Verified”
Sunweb 278.395 Ja
Star Tour 214.273 Ja
Apollo Danmark 189.449 Nej
Spies Rejser 120.759 Nej
Bravo Tours 116.539 Nej
Primo Tours 34.559 Nej
SunCharter.dk 31.708 Nej
Århus Charter 11.149 Nej

 

Relaterede artikler:

Spies får baghjul på Facebook

Star Tour sprænger rammerne på Facebook

Bravo Tours sælger restpladser via Facebook