Star Tour vælger også tyrkisk smutvej

Star Tour vælger nu også at tilbyde rejsende til Alanya mulighed for at benytte den lille Gazipasa lufthavn, der giver mulighed for at komme hurtigt frem til poolen.

Fra slutningen af maj kan også Star Tours gæster til den tyrkiske badeby Alanya komme lidt hurtigere frem til poolen eller det azurblå hav. Her begynder Star Tour nemlig at kunne tilbyde gæsterne, at de kan blive fløjet til den lille Gazipasa-lufthavn, der ligger langt tættere på Alanya by end lufthavnen i Antalya, der er den mest benyttede for rejsende til Alanya. I dag tilbyder blandt andre Apollo og Tyrkiet Eksperten gæsterne mulighed for at benytte den tyrkiske smutvej, hvor transporttiden til Alanya er omkring en time mindre end fra Antalya.

Star Tour vil flyve til Gazipasa fra København én gang om ugen og fra Billund én gang om ugen frem til oktober.

Særlig tilladelse
Den lille lufthavn kan kun håndtere to fly af gangen, og for at måtte lette og lande i lufthavnen kræves det, at flyselskabet har fået en særlig tilladelse af de tyrkiske luftfartsmyndigheder. Gazipasa lufthavnen er nemlig beliggende mellem nogle bjerge, som kan gøre ind- og udflyvningen lidt vanskelig.

Det danske charterflyselskab Jet Time, der opererer en stor del af Star Tours flyvninger, har fået tilladelse til at beflyve Gazipasa, og derfor skal selskabet i den kommende sommersæson flyve Star Tour-gæster ned til Gazipasa fra blandt andet København, Billund og Oslo.

Der bliver dog langt fra tale om at Gazipasa overtager trafik fra Antalya lufthavn. Dertil er Gazipasas kapacitet ganske enkelt for lille. Og mens Gazipasa frem over vil få ét ugentligt Star Tour-besøg fra Kastrup, så får Antalya omkring otte ugentlige besøg fra lufthavnen på Amager.

SAS begynder også at flyve ruteflyvning fra København til Gazipasa i den kommende sommersæson.